Cruise

Costa Cruises hervat afvaarten

Na MSC Cruises en TUI Cruises heeft nu ook Costa Cruises als derde grote rederij haar cruises hervat, al zij het in een eerste fase alleen voor Italiaanse gasten. De Costa Deliziosa vertrok zondag vanuit Trieste voor een route die met Bari, Brindisi, Corigliano-Rossano, Siracusa en Catania alleen Italiaanse havens bezoekt. “We zijn verheugd om onze gasten na meer dan vijf maanden zonder cruisen weer aan boord te kunnen verwelkomen. We zijn ook blij dat we de activiteiten hier in Italië kunnen hervatten. Onze beslissing om op verantwoorde wijze Italiaanse cruises voor Italiaanse gasten te hervatten, is bijzonder belangrijk voor ons, aangezien we al meer dan 70 jaar geloven en investeren in dit land, als enige cruisemaatschappij die de Italiaanse vlag voert “, aldus de CEO van Costa Group & Carnival Azië Michael Thamm.

De bedoeling is om vanaf 19 september de Costa Diadema opnieuw in de vaart te brengen vanuit Genua. Dat schip zal Civitavecchia (Rome), Napels, Palermo, Cagliari en La Spezia aanlopen. Vanaf oktober is het de beurt aan het vlaggenschip Costa Smeralda, in december gevolgd door Costa Firenze die momenteel nog in aanbouw is op de Marghera-werf van Fincantieri. De rederij heeft een strikt Costa Safety Protocol uitgewerkt met een beperkt aantal passagiers, een coronatest voor het inschepen, regelmatige temperatuurmetingen voor de gasten en de verplichting om deel te nemen aan door Costa georganiseerde excursies in de transithavens. De bedoeling is om vanaf oktober ook gasten uit andere Schengenlanden weer toe te laten.

Arnold Donald, CEO van de Carnival Corporation, de moedermaatschappij van Costa Cruises: “Onze hoogste verantwoordelijkheid en topprioriteit blijven de naleving en bescherming van het milieu en de gezondheid, veiligheid en welzijn van onze gasten, de gemeenschappen die we bezoeken en onze bemanningen. We werken samen met een groot aantal medische experten en wetenschappers van over de hele wereld. Zij geven ons een waardevol inzicht dat we gebruiken om nieuwe en verbeterde protocollen te ontwikkelen in het belang van alle opvarenden.”

© foto Costa Cruises

Comments