Cruise

Costa Cruises herstart vakanties vanaf 6 september

De Italiaanse regering keurde begin deze week de hervatting van de cruises en het nieuwe gezondheidsprotocol goed. Op basis daarvan is Costa Cruises van plan haar activiteiten vanuit Italiaanse havens geleidelijk te hervatten vanaf 6 september 2020. Het eerste schip dat vertrekt, is de Costa Deliziosa. Vanaf 6 september 2020 zal het vaartuig wekelijks vanuit Triëste koers zetten naar de mooiste bestemmingen in Griekenland. Costa Diadema stelt vanaf 19 september tijdens 7-daagse cruises vanuit Genua het beste van Italië en Malta voor.

Sinds de inwerkingtreding van het nieuwe decreet door de Italiaanse regering, werkt Costa Cruises samen met de autoriteiten van de vlaggenstaat en de bestemmingen om een verantwoorde, vlotte en goed georganiseerde toepassing van de nieuwe voorschriften en protocollen te garanderen. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de lokale instellingen, gezondheidsautoriteiten, havenkapiteinsdiensten, terminals en de classificatiemaatschappij RINA. Bijgevolg zullen de komende dagen meer details over de routes worden aangekondigd. De geleidelijke implementatie van deze protocollen aan boord en aan wal vraagt tijd. Daarom zullen tot 30 september 2020 maar twee schepen varen.

Om de best mogelijke vakantie-ervaring te bieden en tegelijkertijd de veiligheid van gasten, bemanning en de inwoners van de bestemmingen te beschermen, heeft de rederij het Costa Safety Protocol ontwikkeld, inclusief nieuwe operationele procedures als antwoord op de Covid 19-situatie. Ondersteund door een panel van onafhankelijke wetenschappelijke experts op het gebied van volksgezondheid is het Costa Safety Protocol consistent met de gezondheidsprotocollen die zijn opgesteld door de Italiaanse regering en de Europese (EU Healthy Gateways) autoriteiten.

Eerder deze week kondigde ook AIDA Cruises al aan dat ze van plan is op 6 september haar activiteiten te hervatten. Vanaf 6 september legt de maatschappij korte trips in met de AIDAblu vanuit Kiel. De eerste cruises met de AIDAperla vanuit Hamburg naar de Noorse fjorden zijn gepland op 12, 19 en 26 september. Ook bij AIDA blijven de andere schepen zeker tot het einde van september uit de vaart.

© foto Costa Cruises

Comments