Cruise

Costa Cruises haalt emissiedoelstellingen

Costa Cruises boekte belangrijke resultaten op de weg naar emissiereductie. De rederij slaagde erin de CO²-uitstoot tussen 2008 en 2019 te verminderen met 40%. Dat is een jaar vroeger dan de maatschappij had vooropgesteld en tien jaar eerder dan de doelstellingen van de International Maritime Organisation (IMO). De komst van de Costa Smeralda, het eerste LNG-schip van de rederij, betekende volgens het bedrijf een fundamentele stap in de richting van emissiereductie en zal in 2021 gevolgd worden door het zusterschip Costa Toscana. Dit staat in het Sustainability Report 2019. Het jaarlijkse document presenteert de duurzaamheidsstrategie van de groep.

Met het oog op het cruisen zonder uitstoot, ontwikkelt de Costa Group studies naar nieuwe duurzame alternatieve technologieën. Er worden ook tests uitgevoerd op het gebruik van walstroom wanneer schepen zijn aangemeerd. Costa wil in samenwerking met havens publiek-private partnerschappen opzetten om hiervoor de nodige infrastructuur te bouwen. 50% van de Costa-vloot zal tegen eind dit jaar kunnen overschakelen op walstroom.

Andere hoekstenen van de duurzaamheidsstrategie zijn onder meer de focus op circulaire projecten zoals het sorteren en recycleren van afval, een substantiële vermindering van het gebruik van plastic en het volledig uitfaseren van plastic wegwerpartikelen, een vermindering van de water- en voedselverspilling en de introductie van milieuvriendelijke manieren om de bestemmingen te bezoeken.

© foto Costa Cruises

Comments