Cruise

Costa Cruises: alleen voor Italianen

Costa Cruises kondigde eerder deze week de heropstart van haar activiteiten aan vanaf 6 september met de Costa Deliziosa vanuit Trieste en vanaf 19 september met de Costa Diadema vanuit Genua. In een update laat de rederij nu weten dat in een eerste fase alleen Italianen welkom zijn op deze weekcruises. Ook worden de vaarschema’s aangepast en zullen de schepen in de eerste weken alleen Italiaanse havens aanlopen. De vaartuigen zullen met andere woorden niet naar Griekenland en Malta varen zoals eerder meegedeeld.

In een reactie zegt Costa Cruises dat de beslissing werd genomen in het licht van de verspreiding van het Covid 19-virus en rekening houdt met de test- of quarantainemaatregelen die in sommige landen gelden. Het Italiaanse ministerie van Volksgezondheid heeft deze week nog verplichte controles ingevoerd voor reizigers die terugkeren uit een aantal buitenlandse bestemmingen. Volgens het huidige scenario zal Costa Cruises pas vanaf oktober geleidelijk niet-Italianen toelaten aan boord van de schepen.

MSC Cruises heeft nog niet gereageerd op de beslissing van de Italiaanse overheid om reizigers te controleren die het land terug binnenkomen. Bovendien is de maatschappij van plan om met de eerste schepen ook Griekenland en Malta aan te lopen. Voor Griekenland geldt vanaf maandag een verplichte coronatest binnen de 72 uur voor de aankomst. Voor Malta raadt ons land een test en quarantaine bij terugkeer sterk aan.

© foto Costa Cruises

Comments