Cruise

Costa benoemt een nieuwe Vice President Externe Betrekkingen en Duurzaamheid

© Costa Group

Rossella Carrara is sedert 14 januari Costa Group Vice President Externe Betrekkingen en Duurzaamheid. In haar nieuwe rol zal Rossella Carrara toezicht houden op de communicatie, duurzaamheid en public affairs voor het merk Costa Cruises in Europa, waarbij zij rechtstreeks rapporteert aan de voorzitter Neil Palomba.

Rossella Carrara heeft meer dan 20 jaar ervaring als strategisch adviseur die grote multinationale ondernemingen in verschillende sectoren ondersteunt, van scheepvaart tot technologie, van detailhandel tot consumptiegoederen, van toerisme tot gezondheidszorg. Voordat ze bij Costa kwam, was Carrara adjunct-directeur van APCO Worldwide in Italië, waar ze verantwoordelijk was voor public affairs, stakeholder engagement, bedrijfsverantwoordelijkheid en communicatieactiviteiten, zowel nationaal als internationaal. Voor APCO was ze Senior Director van Burson Marsteller, met name gericht op crisiscommunicatie.

Tijdens haar carrière heeft Rossella Carrara een gedetailleerde kennis van Costa en de cruise-industrie opgedaan. Zij heeft de afgelopen 15 jaar nauw samengewerkt met het bedrijf op het gebied van diverse communicatie- en public affairs projecten. Ze heeft ook de kans gehad om te werken met enkele partnerbedrijven van Costa, zoals Fincantieri, San Giorgio del Porto, Chantier Naval de Marseille, en met brancheorganisaties zoals CLIA en Confitarma.

Comments