Cruise

Coronavirus gooit vaarschema’s door elkaar

Na een eerste reeks aanpassingen in loop van vorige week, hebben de voorbije dagen opnieuw rederijen vaarschema’s aangepast en routes geschrapt naar aanleiding van het coronavirus. Princess Cruises annuleert alle geplande afvaarten met de Sapphire Princess in Azië. Het schip verhuist vanaf mei naar Australië. Sapphire Princess blijft een jaar lang in Australië waar 44 nieuwe vaarschema’s worden aangekondigd vanuit vijf Australische steden. Ook de afvaarten met de Majestic Princess zijn gecanceld tot 2 april. De rederij ziet te veel restricties en gesloten havens om haar routes in Azië de volgende maanden in stand te kunnen houden. Eerder was al beslist de Diamond Princess, die zwaar getroffen was door het coronavirus, tot 29 april uit de vaart te nemen.

AIDA Cruises heeft beslist om met onmiddellijke ingang haar Azië-programma met de AIDAbella en AIDAvita enkele maanden op te schorten.  De AIDAvida zal in de plaats vanaf 14 april cruises aanbieden vanuit Dubai. De AIDAbella verhuist vanaf 30 april naar Palma de Mallorca. Details van de nieuwe vaarschema’s volgen binnenkort. Gasten op de getroffen afvaarten krijgen hun volledige cruise terugbetaald.

MSC Bellissima heeft haar Grand Voyage van 21 maart vanuit de Perzische Golf naar Azië aangepast. Het schip zal China, Hongkong en Taiwan niet aanlopen. Nieuwe bestemmingen zijn onder meer Bangkok en Ho Chi Minh City. De Bellissima zal nu ook ovenachten in Kobe en Sir Bani Yas in Abu Dhabi bezoeken. Yokohama in Japan blijft behouden als eindhaven van de cruise.

Singapore heeft intussen haar haventaksen gehalveerd. De Maritime and Port Authority of Singapore (MPA) wil op dit manier tegemoet komen aan de rederijen die hun passagiersaantallen zien dalen door het uitbreken van het COVID-19. De korting geldt van 1 maart tot 31 augustus. Zo’n 600 passagiersschepen zullen van dit voordeel kunnen genieten.

© foto Travel Magazine

Comments