Cruise

Hurtigruten schrapt expeditiecruises na corona-uitbraak – UPDATE

Hurtigruten heeft tot nader order alle expeditiecruises met de MS Roald Amundsen, MS Fridtjof Nansen en MS Spitsbergen opgeschort. De maatregel heeft geen invloed op de kustdienst van de Noorse rederij. De beslissing volgt op een coronabesmetting aan boord van de Roald Amundsen. De kwam eind vorige week aan het licht toen vier bemanningsleden op het expeditieschip positief testten op Covid-19. Ze werden in quarantaine geplaatst en vervolgens in Tromsø overgebracht naar het ziekenhuis. Van de 154 bemanningsleden zijn er intussen al 36 positief getest. Geen enkel lid van de crew vertoont op dit ogenblik evenwel symptomen van het virus.

De circa 400 passagiers die de voorbije twee weken hebben meegevaren, zijn ingelicht en moeten in overeenstemming met de Noorse gezondheidsvoorschriften tien dagen in zelfquarantaine. De Roald Amundsen van Hurtigruten verzorgt sinds vorige maand weekcruises naar Spitsbergen. Het schip ligt afgemeerd buiten Tromsø. De rederij benadrukt dat ze nauw samenwerkt met de nationale en lokale gezondheidsdiensten in Noorwegen. Uit de contact tracing zou intussen blijken dat een passagier die op 17 juli heeft meegereisd na de cruise positief testte. Het is onduidelijk of hij het virus aan boord heeft gebracht of opgelopen.

Sinds de heropstart handhaaft de rederij heel strikte hygiënemaatregelen. Alle niet-Noren die aan boord werken, moeten bovendien twee negatieve Covid-testen voorleggen en in quarantaine gaan voor ze het schip betreden.

© foto Hurtigruten

Comments