Analyse, Hotellerie

Corendon Vitality Hotel Amsterdam: de review

In 2014 startte de Nederlands/Turkse Corendon Group met het uitbaten van haar eigen stadshotels en resorts onder de noemer Corendon Hotels & Resorts. Voorlopig vind je vier resorts in Turkije, één op Curaçao en één op Ibiza. De drie stadshotels bevinden zich voorlopig allemaal in Amsterdam (de derde, Corendon Village Amsterdam, opent volgende maand), al zullen er in de toekomst ongetwijfeld andere Europese hoofdsteden volgen.

Travel Magazine overnachtte onlangs in het Corendon Vitality Hotel. Het 4*-hotel opende in 2015 en is geschikt voor zowel een zakelijk als vrijetijdsverblijf. Het beschikt over 263 kamers of suites, maar dé blikvanger is ongetwijfeld de 737 Cockpit Suite, waar een voormalige 737 Boeing ingericht is tot officiële vliegsimulator met aangrenzend een hotelsuite en boardroom.

Er is gratis WiFi in het hele hotel, een smart tv op de kamer en het speciale ‘Corendon bed’, naar een exclusief ontwerp. Je kan een verblijf nog relaxter maken met een bezoek aan de 1.000 m2 grote Vitality Spa, met hamam, fitness, massageruimtes, (infrarood)sauna, etc. in een Oriëntaalse sfeer. Als gast in het hotel heb je voor slecht €15 toegang tot het wellnesscenter. De mannen kunnen best wel even de website checken om te zien of het niet ‘ladies only’-toegang is.

Cor & Don’s Restaurant is de huiskamer van het hotel. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat kan je hier genieten van gastronomische burgers en de mediterrane keuken. Het ontbijt is zeer uitgebreid, met onder meer versgeperst fruitsap en gevulde amandelkoeken. De Bazar (lobby bar) is 24/7 geopend. Goed om weten: de betalende parking kan een verrassende meerprijs worden voor je gasten met 20€ per nacht.

Comments