Analyse, Studiereis

Combinatie New York – Philadelphia met Opportunity Travel

Door Eric Vancleynenbreugel

Zo’n 50-tal reisagenten gingen in op de uitnodiging van Opportunity Travel om samen met hen op studiereis te gaan naar The Big Apple! De bedoeling van Opportunity Travel was om de reisagenten exact dezelfde reiservaring te bezorgen als hun klanten. Dezelfde planning (zes dagen/vijf nachten), dezelfde bezoeken en gidsen, hetzelfde hotel… zodat de reisagenten van A tot Z weten wat ze verkopen aan hun klanten, en hen met raad en daad kunnen bijstaan.  

Nils Kok (directeur Opportunity Travel): “We willen de reisagenten laten kennismaken met ons Citytrip product naar New York, door hen mee te nemen op exact dezelfde reis die we aan de klanten voorstellen. Daarom ook dat er tijdens deze studiereis ook enkele klanten mee waren! We zijn erg trots dat we dergelijke citytrips kunnen aanbieden tegen de beste voorwaarden, beter dan wat je op het internet kan vinden. Maar voor de voorkoop van onze reizen rekenen we op de reisagenten.”

Al meteen na aankomst ging de groep op verkenning in het hart van Manhattan, een ware concrete jungle. Hierna ging het richting het hotel, voor wat welverdiende rust. Sheraton Parsippany Hotel, gelegen in New Jersey, telt vier sterren en is een voorbeeld van wat Opportunity Travel te bieden heeft: comfortabele kamers, een mooi verzorgd ontbijtbuffet en twee zwembaden! “Gezien de prijs-kwaliteit van dit hotel, is het is onmogelijk om een gelijkaardig product te vinden in Manhattan!”

100% Belgische gidsen

De volgende dag kunnen we genieten van de bijzondere skyline van de stad vanop de Hudson rivier, tijdens een minicruise waarbij we ook het Vrijheidsbeeld te zien krijgen. Vervolgens stond een uitstap naar Ground Zero en Wallstreet op het programma, twee must-do’s die tijdens een citytrip niet mogen ontbreken! Deze uitstap zal Vera Moonen (Elers Reisburo, Dilsen-Stokkem) het meest bijblijven. En het bezoek kreeg een Belgische touch door de Belgische gids Patrick Van Rosendaal. Een krak in zijn vak, net zoals alle gidsen van BE NY die voor Opportunity Travel werken. Hij toont New York zoals het is. Hij vertelt het verhaal van de stad door de ogen van een Belg en doet dit vlot in beide landstalen. Na een lunch in Little Italy was iedereen vrij om op eigen houtje Chinatown, Soho of de fameuze High Line te verkennen (een hoog gelegen stadspark).

Goede mix

Dag drie staat in het teken van Manhattan met een bezoek aan Midtown, Central Park, Rockefeller Plaza, het observatorium ‘Top of the Rock’ en natuurlijk ook Times Square. Hanane Ouakhchachi (Généraltour, Charleroi): “Times Square by night was magisch!”

“Ik kende New York en Manhattan al, maar Opportunity Travel is erin geslaagd om me op drie dagen weer helemaal onder te dompelen in de typische sfeer van de stad,” aldus Laurie Delrez (Temps Libre, Herve).

Elke dag werden begeleide bezoeken afgewisseld met vrije tijd zodat iedereen de kans kreeg om New York op eigen tempo en volgens eigen interesses te ontdekken. Grégory Bellaire (Voyages Copine, Namen): “Ik vond de mix ‘vrije tijd – geplande bezoeken’ erg goed. Opportunity Travel geeft erg veel informatie mee aan de reiziger zodat ook mensen die de stad niet (goed) kennen de kans hebben de stad op eigen tempo te verkennen.”

Philadelphia

Ander hoogtepunt van deze studiereis was de daguitstap naar Philadelphia. De stad van Benjamin Franklin, de Liberty Bell maar ook van de Rocky Steps. Fadwa Ouled (Service Voyages, Laken) heeft het echt voor Philadelphia, dat “een mooie mix is van modernisme met behoud van de historische elementen. Dat is hetgeen wat deze stad zo bijzonder maakt.”  Deze uitstap in Philadelphia is eveneens met gids, en vrije tijd ter plaatse. ’s Avonds vliegt de groep terug naar het hotel, om zo nog een volledige laatste dag in New York te kunnen beleven.

Zo stonden Harlem (Upper-Manhattan), thuisbasis van de grootste kathedraal ter wereld maar ook van kleinere kerken, op het programma, alsook de Bronx. Twee buurten die een hele opwaardering kregen. In één van de kerken werd de groep verrast door een gospelconcert. Sigrid Guischer (GIGATOUR Mondial Express, Habay): “Ik heb echt genoten van ons bezoek aan Harlem en de Bronx, en dan vooral van het gospeloptreden. Het is een echte beleving, en geen toeristisch ‘nummertje’.”

Pascale Bierinckx (Uniglobe Herentals) is eveneens positief over deze studiereis. “Het contrast tussen de oude en nieuwe gebouwen, Ground Zero, High Line, de netheid van de stad, de groene stukjes, Chelsea Market en het uitzicht op de stad vanop de Hudson,… allemaal unieke plekken en ervaringen!”

Verdict van de reisagenten

“Deze reis blinkt uit door zijn erg goede prijs-kwaliteitsverhouding. Maar het is belangrijk mee te geven dat je in een grote groep reist en dat het hotel niet in het centrum gelegen is. Maar voor een eerste kennismaking met de stad lijkt me dit geen probleem,” aldus Fabienne Dumont (Espace Voyages, Fleurus).

Voor Grégory Bellaire, en ook voor de andere reisagenten, is vooral de prijs-kwaliteitverhouding van het product onklopbaar op de markt. “We hebben in een erg comfortabel hotel gelogeerd met grote kamers en goede bedden. Het ontbijtbuffet was eerder klein maar er ontbrak niets. Een hotel op 45 min. van Manhattan stoort niet gezien het een budgetreis is in groep.”

Fadwa Ouled: “Van begin tot eind worden we bij de hand genomen en goed begeleid in deze metropool. De formule van Opportunity Travel zorgt ervoor dat klanten heel wat zaken kunnen bezoeken op erg korte tijd.”

“Het feit dat de dagen goed gepland zijn, ook met vrije momenten, is een erg belangrijke meerwaarde voor de klant,” aldus Sigrid Guischer. “Als je New York bezoekt, wil je alles zien. Met Opportunity Travel hoef je je enkel te laten leiden…”

“De mix tussen de geplande bezoeken en vrije tijd zijn echt een plus. De kwaliteit van de bezoeken was ook echt prima en de toevoeging van Philadelphia is een echte troef. Maar daarnaast was er ook voldoende tijd om op eigen houtje de stad te verkennen,” aldus Marie Dolinska en Jacques Delvenne (Design Tours, Brussel).

Jeroen Wollens (Coconut Travel, Antwerpen): “De gidsen waren zowel in New York als in Philadelphia van hoog niveau. Ook wat het eten betreft, mogen we niet klagen. Enig minpuntje is dat het hotel niet erg centraal gelegen is, maar dat is een bewuste keuze om de kosten te beperken.”

Maar het meest opmerkelijke aan deze trip was dat ze het reisprogramma hebben gevolgd zoals ook de klanten van Opportunity Travel dat doen. “Weten dat we van A tot Z hetzelfde programma volgen zoals de klant, en dat er ook klanten mee waren tijdens deze studiereis, vond ik erg leuk” aldus Jean-François Beroudiaux (Odyssea Travel, Chimay). “Het is de eerste keer dat ik zoiets meemaak. Daardoor kunnen we als reisagent nog beter inschatten wat voor type klanten we kunnen meesturen met deze reis. Opportunity Travel maakt voor mij het verschil met hun ongeziene prijs-kwaliteit en hun kennis van de bestemming. Je merkt dat ze hun gidsen en contacten ter plaatse persoonlijk kennen, en dat geeft vertrouwen.”

Antoinette D’Onofrio (Almatours, Hornu): “Opportunity Travel onderscheidt zich met hun professioneel team, productkennis en de kleine extra’s die de bezoeken ter plaatse een extra touch geven!”

Foto’s via https://travel-magazine.be/galerij/famtrip-opportunity-travel-new-york-philadelphia/

Comments