Bestemmingen

Club Med Cefalù – Nieuw Exclusive Collection resort

Op 3 juni 2018 was de internationale pers uitgenodigd op de vooropening van Club Med Cefalù aan de noordkust van Sicilië. Dit nieuwe 5 Trident-resort is het eerste Club Med Exclusive Collection aan de Middellandse Zee en het derde ter wereld. Met dit nieuwe luxueuze aanbod schuift Club Med verder op naar het hogere marktsegment.

Enkele dagen voor de officiële opening van Club Med Cefalù (op 10 juni) ontdekten de internationale pers en tal van bekende personen, zoals ex-Miss België Julie Taton, dit nieuwe resort, genesteld op een kaap hoog boven de kristalheldere wateren van de Middellandse Zee. Al sinds 1957 onthaalt het drietandenmerk gasten op deze betoverende locatie, waar het een van zijn allereerste vakantieclubs uitbouwde. Op de persconferentie wees Henri Giscard d’Estaing trouwens op de historische band van Club Med met Italië. Op deze unieke plek opent het mythische Club Med dorp Cefalù opnieuw zijn deuren als eerste 5 Trident Resort aan de Middellandse Zee.

Tussen luxe en natuur

De typische Club Med sfeer heerst er nog altijd, maar de service is van het hoogste niveau. De gastronomie, sportactiviteiten, ontdekkingen en ervaringen van Club Med Exclusive Collection zijn van hoogstaande kwaliteit. Club Med streeft ernaar bij de klanten echt emoties los te weken. Dat begint met de architectuur en inrichting. De gebouwen zijn perfect geïntegreerd in de ongerepte natuur van Sicilië: houten villetta’s (bungalows), een borgo (centraal gebouw van het hotel) in plaatselijke natuursteen en oude gebouwen die volledig zijn gerenoveerd. De 308 ruime kamers zijn stuk voor stuk ingericht in een frisse badsfeer: 128 Villetta’s; 12 suites waarvan 2 vrijstaande, nl. ‘Baia’ op een kaap en ‘Canonica’; en ten slotte de superior kamers van de Borgo, waarvan vele onderling zijn verbonden. Langs de zee kunnen de klanten van op de houten ponton SeaDeck de golvende zee gadeslaan of een duik wagen in het water. Vanaf deze zomer wordt het zwemaanbod uitgebreid met een zen zwembad – een natuurlijk zwembad. Te midden van de villetta’s turen Genuese torens de horizon af, terwijl de 18de-eeuwse kapel Santa Lucia uitkijkt op het pittoreske stadje Cefalù en zijn unieke uitzichtpunt Rocca. Hier vormen oud en nieuw een harmonieus geheel met de natuur. De gasten kunnen op-en-top relaxen in Spa Carita met 12 massagecabines, sauna en hammam. Ook het sportaanbod is innovatief. Naast de ‘klassieke’ activiteiten (tennis, volleybal, boogschieten, zeilen, snorkelen…) kunnen je klanten ook elektrisch surfen uitproberen of deelnemen aan de stand-up paddle-academie. Nog nieuw is het ontdekkingsaanbod: het eiland verkennen met een Fiat 500, een helikoptervlucht over de vulkanen, een cruise maken of een opera bijwonen in Palermo… De Club beschikt ook over een MICE-ruimte voor 50 tot 150 deelnemers.

Lekkere streekproducten

Het fijnproeversrestaurant, onder leiding van sterrenchef Andrea Berton (opgeleid bij Alain Ducasse) heeft zijn intrek genomen in het Palazzo Gourmet Lounge, een barok paleis uit de 18e eeuw. Het hoofdrestaurant ‘La Rocca’ serveert een Italiaanse en internationale keuken evenals een aanbod aangepast aan alle mogelijke diëten, en dat van het ontbijt tot het diner. Het ontbijt kan trouwens ook op de kamer worden geserveerd. Voor een barbecue of een overheerlijk ijsje kun je terecht in het restaurant ‘Riva Beach’ op het SeaDeck, waar je met je voeten bijna in het water zit. Een aantal lekkernijen zijn speciaal gecreëerd voor de klanten, zoals ijsjes in citroenvorm van Ilaria Forlani. De bar Azzuro rond het zwembad is de hele dag open. Champagne – inbegrepen! – wordt er vanaf 18 u geserveerd en een terras-bar Laurent Perrier brengt elke avond leven in de brouwerij (champagne van het merk met toeslag).

Hogere marktsegment

Sinds enkele jaren heeft Club Med een koerswijziging ingezet richting het hogere marktsegment om met een aangepast aanbod in te spelen op de wensen van de klant, waarbij de waarden van de Club hoog in het vaandel blijven staan. Zoals Eric Georges (managing director Benelux) uitlegt: “Met dit eerste volledige 5T-resort aan de Middellandse Zee bieden we meer ruimte, verfijnde producten, echte roomservice, terwijl het belangrijkste blijft behouden: gezelligheid. We hebben ook aan de software en hardware gewerkt. De klant staat bij ons centraal. Het doel is om met die verandering de agentschappen, die echte partners zijn, een nieuw cliënteel te laten werven. We willen de agentschappen die onze producten verkopen, een duwtje in de rug geven, want de feedback van de klanten is heel positief.” Club Med Cefalù is open van maart tot begin januari en verwelkomt gezinnen met kinderen van minstens 8 jaar.

 

Comments