Cruise

CLIA-workshop in Zeebrugge en aan boord van de MSC Preziosa

Een 90-tal gasten woonden donderdag in de ABC-cruiseterminal in Zeebrugge de CLIA-workshop bij. Zeebrugge is de belangrijkste cruisehaven in ons land met dit jaar circa 145 aanlopen. Op dit ogenblik is Zeebrugge hoofdzakelijk een transithaven. Piet Vandenkerkhove, verantwoordelijk voor de public relations en de cruises bij Port of Zeebrugge, benadrukte dat de haven de ambitie heeft om op termijn een rol te spelen als inscheephaven. Belangrijk is dan ook dat de Belgische en Luxemburgse markten groeien.

Volgens CLIA Membership Manager Paul Nuyens zit de BeLux na enkele jaren van stagnatie opnieuw in de lift. “Met 10,9% meer passagiers was het eerste kwartaal bijzonder bemoedigend. De groei werd grotendeels bepaald door de winterbestemmingen. Mensen willen in onze grijze winter de batterijen opladen en gaan daarvoor meer dan ooit op zoek naar zonnige bestemmingen. Dit wordt bevestigd door de cijfers per bestemming. De Caraïben zijn met een groei van 19% weer helemaal terug. Op de tweede plaats staat de regio Midden-Oosten en Afrika. Merkwaardig zijn verder de uiteenlopende resultaten van de leeftijdsgroepen. De Caraïben trekken een jonger publiek aan. De gemiddelde leeftijd bedraagt er 53 jaar. De landen in het Midden-Oosten zagen een iets oudere passagier met een gemiddelde leeftijd van 57 jaar.”

Na de workshop werden de aanwezigen uitgenodigd aan boord van de MSC Preziosa. Daar gaf maritiem fotograaf Mike Louagie een uiteenzetting over de evolutie in de cruise-industrie en de groeiende aandacht voor klimaat en duurzaamheid. Een Belgian Travel Summit-update en een bezoek aan het schip van MSC Cruises sloten de dag af.

Comments