Cruise

Chantiers de l’Atlantique legt kiel MSC World Europa

Chantiers de l’Atlantique in Saint-Nazaire heeft de kiel gelegd voor de MSC World Europa, het eerste LNG-schip voor MSC Cruises. De lancering van het vaartuig is gepland voor 2022. De nieuwe scheepsklasse zal plaats bieden aan 6.850 passagiers. De vaartuigen zullen meer dan 200.000 brutoton meten, 333 meter lang zijn en 47 meter breed. Het design voorziet in een loodrechte boeg en Y-vormig achterdek dat uitkomt op een indrukwekkende 90 meter lange promenade met een indrukwekkend panoramisch uitzicht op de oceaan.

Pierfrancesco Vago, Executive Chairman MSC Cruises: “MSC World Europa is een verder bewijs van onze toewijding aan milieubeheer. Het vaartuig wil de CO2-uitstoot nog verder verminderen dan andere bestaande cruiseschepen aangedreven door LNG, momenteel de meest milieuvriendelijke brandstof voor commerciële maritieme operaties. Met dit schip herbevestigen we ook ons ​​geloof in investeringen in geavanceerde milieutechnologie om ons langetermijndoel, namelijk een nulemissie, te bereiken.”

Laurent Castaing, General Manager Chantiers de l’Atlantique noemt het schip een belangrijke mijlpaal in de 20-jarige samenwerking met MSC Cruises. De MSC World Europa wordt immers het eerste cruiseschip op vloeibaar aardgas dat in Frankrijk wordt gebouwd. “MSC World Europa zal beschikken over een nieuw demonstratiesysteem van 50 kilowatt dat gebruik maakt van solid-oxide brandstofceltechnologie (SOFC) en LNG gebruikt om elektriciteit en warmte aan boord te produceren. Dit is de eerste keer dat een LNG-aangedreven brandstofcel op een cruiseschip wordt geïnstalleerd. Deze SOFC-oplossing op LNG zal de uitstoot van broeikasgassen met ongeveer 30 procent verminderen in vergelijking met een conventionele LNG-motor, zonder uitstoot van stikstofoxiden, zwaveloxiden of fijne stofdeeltjes. De installatie biedt ook het voordeel dat ze compatibel is met vloeibaar aardgas, evenals verschillende koolstofarme brandstoffen zoals methanol, ammoniak en waterstof.

© foto MSC Cruises

Comments