Cruise

Chantiers de l’Atlantique legt kiel Celebrity Beyond

Op de Chantiers de l’Atlantique in Saint-Nazaire vond de kiellegging en muntceremonie plaats van de Celebrity Beyond, het derde schip van de Edge Series. Bij die gelegenheid werd een gouden American Innovation Dollar in de kiel van het schip gelast. Het muntstuk brengt hulde aan Annie Jump Cannon, de dochter van een Amerikaanse scheepsbouwer, astronoom en suffragette. Op de Edge-schepen staan telkens vrouwen centraal die opkomen voor de rechten van de vrouw. Meter van de Celebrity Edge was de Pakistaanse Nobelprijswinnares Malala Yousafzai.

Richard Fain, CEO van de Royal Caribbean Group, de moedermaatschappij van Celebrity Cruises: “In een jaar waarin de kracht van onze industrie voortdurend op de proef wordt gesteld, is het bemoedigend dat we verder gaan met de bouw van Celebrity Beyond. Het schip geeft aan dat we ons voorbereiden om weer te varen en zelfverzekerd en met groot optimisme de toekomst tegemoet zien.”

De lancering van het zusterschip van Celebrity Edge en Celebrity Apex is gepland voor 2022. Het vaartuig zal net als zijn voorgangers plaats bieden aan een kleine 3.000 passagiers. 91 procent van de hutten hebben zeezicht en 81 procent beschikt over een eigen balkon. Volgens Celebrity’s CEO Lisa Lutoff-Perlo heeft het derde schip in de reeks nog een aantal verrassingen in petto die op een later tijdstip zullen worden aangekondigd.

© foto Celebrity Cruises

Comments