Cruise

Celestyal Experience staat te koop

Celestylal Cruises doet de Celestyal Experience opnieuw van de hand. De Griekse cruisesrederij kondigde in de zomer van 2020 de aankoop van de voormalige Costa neoRomantica aan. Na een ingrijpende upgrade en de toevoeging van suites en nieuwe publieke ruimtes moest het vaartuig een game-changer worden voor Celestyal. Door de coronapandemie kwam het schip echter nooit in de vaart. De maatschappij verwacht dat er door beperkte vraag naar cruises op korte termijn bovendien geen nood zal hebben aan een derde schip. De Celestyal Experience zou bijgevolg nog zeker anderhalf jaar tegen de kade blijven. Uit financiële overwegingen besliste de directie daarom het cruiseschip te koop te stellen.

Wie de nieuwe eigenaar wordt, is niet duidelijk. Volgens bepaalde media zou er vooral vanuit Azië interesse zijn om het schip te kopen. De voorbije dagen zijn minstens drie Chinese inspecteurs aan boord geweest. De waarde van het schip wordt geschat op circa 20 miljoen euro.

In een mededeling zegt de rederij dat de verkoop van de Celestyal Experience haar meer liquiditeiten zal geven om in maart 2022 een succesvolle doorstart te maken. Die zal gebeuren met de Celestyal Crystal en Celestyal Olympia. Beide schepen zijn de jongste jaren grondig vernieuwd om de gastenbeleving te verhogen. De eenheden dateren niettemin uit het begin van de jaren ’80.

© foto Celestyal Cruises

Comments