Cruise

Celebrity Equinox wordt het tweede Celebrity-schip vanuit Florida

Deze zomer zullen zeker negen van de veertien schepen van Celebrity Cruises terug in dienst zijn. De Amerikaanse gezondheidsdiensten hebben zopas het licht ook op groen gezet voor de herstart van de volledig vernieuwde Celebrity Equinox. Het schip zal vanaf 25 juli cruises naar de Caraïben voorstellen vanuit Port Everglades. Equinox vervoegt in de haven van Fort Lauderdale Celebrity Edge die al op 26 juni terug in de vaart komt.

Naast de twee schepen vanuit Florida varen deze zomer Celebrity Edge vanuit Athene, Celebrity Silhouette vanuit Southampton (alleen Britse markt), Celebrity Summit vanuit Sint-Maarten, Celebrity Millennium vanuit Alaska en Celebrity Flora en de twee kleinere Celebrity-yachts in de Galapagos. In de nazomer zouden daar in Europa nog Celebrity Reflection en Celebrity Infinity bij komen. De afvaarten staan op dit ogenblik in het reservatiesysteem en op de website van Celebrity Cruises, maar het is op dit ogenblik onzeker of de schepen ook effectief zullen opstarten.

In de jongste mededeling benadrukt Celebrity Cruises dat minstens 95 procent van alle opvarenden zal ingeënt zijn tegen Covid-19. Op dit ogenblik moeten gasten vanaf zestien jaar volledig gevaccineerd zijn en hun finale prik minstens twee weken voor de inscheping hebben ontvangen. Vanaf 1 augustus geldt deze verplichting voor alle gasten vanaf 12 jaar. Het dragen van mondmaskers is verplicht in de terminals. Eenmaal aan boord is het mondkapje niet langer noodzakelijk, tenzij een bestemming het schip andere richtlijnen oplegt.

© foto Celebrity Cruises

Comments