Cruise

Celebrity en Silversea varen deze zomer opnieuw in de Galapagos

Silver Origin begint op 19 juni te varen in de Galapagos. Het luxueuze cruiseyacht zal twee nieuwe weekcruises voorstellen. De ene week biedt het schip een westelijk vaarschema aan tussen San Cristobal en Baltra. De daaropvolgende week bezoekt Silver Origin de meer noordelijke bestemmingen tussen Baltra en San Cristobal. Vijf havens werden nooit eerder bezocht waaronder Santa Fe. Op elke afvaart bezoekt het schip Fernandina en Isabella die worden omschreven als de bestemmingen die een bezoeker echt moet hebben gezien. Een hoogtepunt is Punta Mangle met haar mangroves, lavavelden en de vleugelloze aalscholvers.

Het nieuwe yacht van Silversea liep vorig jaar in Nederland van stapel en arriveerde eind april in San Cristobal. Silver Origin biedt plaats aan 100 gasten en 90 bemanningsleden. Het vaartuig is gebouwd op hetzelfde platform als de Celebrity Flora. Het megayacht van Celebrity Cruises vaart vanaf 4 juli. Op 24 juli komt ook Celebrity Xpedition opnieuw in de vaart en op 18 september volgt Celebrity Xploration. Elke dag staan twee excursies op het programma onder leiding van gidsen-naturalisten van het Galapagos National Park.

Beide rederijen verplichten een volledige vaccinatie als onderdeel van een alomvattend sanitair protocol om de veiligheid van de gasten, bemanningsleden en gemeenschappen die de schepen bezoeken te beschermen. Voor kinderen onder de 18 jaar volstaat een negatieve PCR-test.

© foto Celebrity Cruises

Comments