Cruise

Celebrity en Royal Caribbean varen deze zomer weer volop

Celebrity Millennium biedt sinds het weekend cruises aan vanuit Sint-Maarten. Het gaat om het eerste schip van Celebrity Cruises dat opnieuw naar de Caraïben vaart. Dat gebeurt onder een strikt veiligheidsprotocol en met gevaccineerde bemanningsleden en gasten. Aan boord hoeven de passagiers dan ook niet langer mondmaskers te dragen. In een eerste fase beperkt de rederij wel het aantal opvarenden. CEO Lisa Lutoff-Perlo: “Alle maatregelen die we implementeren maken van cruises een van de veiligste manieren om de wereld te verkennen en tegelijk te genieten van een geweldige en compromisloze vakantie-ervaring.”

Het volgende Celebrity-schip dat haar operaties hervat, wordt Celebrity Apex op 19 juni vanuit Athene. Op 26 juli volgt het zusterschip Celebrity Edge vanuit Port Everglades. Deze zomer hoopt de rederij acht schepen in de vaart te hebben in de Middellandse Zee, langs de Britse kusten, in de Caraïben, Alaska en de Galapagos.

Harmony of the Seas terug in de Middellandse Zee

Zusterrederij Royal Caribbean International start op 10 juli vanuit Limassol met Jewel of the Seas. Daar komt vanaf 15 augustus Harmony of the Seas vanuit Barcelona en Rome bij. Het schip zal tot eind oktober door de westelijke Middellandse Zee varen en verder Palma de Mallorca, Marseille, La Spezia (Firenze/Pisa) en Napels bezoeken. Daarnaast biedt de rederij deze zomer cruises aan in Groot-Brittannië (alleen voor de Britse markt) en zullen negen schepen in Noord-Amerika varen.

Nadat Royal Caribbean eerder al aankondigde in de Bahama’s te varen met Adventure of the Seas en cruises richting Alaska in te leggen met Serenade of the Seas en Ovation of the Seas, maakte ze zopas de heropstart van nog zes schepen richting de Caraïben en de Bahama’s bekend. Freedom of the Seas vaart vanaf 2 juli vanuit Miami, Odyssey of the Seas vanuit Fort Lauderdale vanaf 3 juli, Allure of the Seas vanaf 8 augustus vanuit Port Canaveral, Symphony of the Seas vanaf 14 augustus vanuit Miami, Independence of the Seas vanaf 15 augustus vanuit Galveston en Mariner of the Seas vanaf 23 augustus vanuit Port Canaveral.

Bij zowel Royal Caribbean International als Celebrity Cruises moeten gasten vanaf 16 jaar volledig gevaccineerd zijn en hun finale prik minstens twee weken voor de afvaart ontvangen hebben. Vanaf 1 augustus geldt deze vaccinatieplicht voor alle gasten vanaf 12 jaar. Voor jongere kinderen volstaat een negatieve PCR-test.

© foto’s Celebrity Cruises en Royal Caribbean International

Comments