Cruise

Celebrity en Royal Caribbean cruisen deze zomer in de Caraïben

Celebrity Cruises en Royal Caribbean International starten in juni hun cruises in de Caraïben terug op. Celebrity Cruises stelt vanaf 5 juni twee routes van zeven nachten voor vanuit St. Maarten. Celebrity Millennium vaart de ene week naar Aruba, Curaçao en Barbados en de daaropvolgende week naar Tortola, St. Lucia en Barbados. Celebrity Millennium werd in 2019 nog volledig vernieuwd in het raam van de Celebrity Revolution. Volgens CEO Lisa Lutoff-Perlo is de terugkeer naar de Caraïben na meer dan een jaar van afwezigheid een betekenisvol moment dat het begin van het einde van deze extreem moeilijke tijd aankondigt. “Wat gebeurt in de Caraïben is een positief teken. De cruises kunnen heropstarten. De mensen zijn optimistischer en we zien dat de gemoedstoestand begint te wijzigen.”

Adventure of the Seas verzorgt vanaf 12 juni vanuit Nassau weekcruises tussen de Bahama’s en Mexico, inclusief Perfect Day at CocoCay, het particuliere eiland van de rederij in de Bahama’s. Andere bestemmingen zijn Grand Bahama Island en Cozumel. Adventure of the Seas werd recent gerenoveerd en beschikt over heel wat voorzieningen die aan boord van de nieuwste schepen van Royal Caribbean werden gelanceerd. Zowel de Bahama’s als St. Maarten spreken van een historische aankondiging die de economie en het toerisme op de eilanden nieuw leven moet inblazen. Eerder deze maand deelde ook Crystal Cruises al mee dat ze deze zomer cruises vanuit Nassau aanbiedt.

De heropstart van Royal Caribbean en Celebrity in de Caraïben heeft te maken met het groeiend aantal vaccinaties in de Verenigde Staten. Beide maatschappijen eisen dat de gasten en bemanningsleden volledig gevaccineerd zijn tegen Covid-19. Voor kinderen onder de 18 jaar volstaat een negatieve PCR-test, afgeleverd uiterlijk 72 uur voor de inscheping. De boekingen starten aanstaande woensdag. De aangekondigde cruises lopen tot en met augustus. Tegen die tijd moet er meer duidelijkheid zijn over de groepsimmuniteit en hoopt de Royal Caribbean Group stilaan een nieuw normaal te vinden.

© foto Royal Caribbean International

Comments