Cruise

Celebrity Edge vaart vanaf 26 juni vanuit Port Everglades

Celebrity Edge wordt op 26 juni het eerste cruiseschip in meer dan een jaar dat vanuit de Verenigde Staten zal varen. De rederij kreeg hiervoor de toestemming van de Amerikaanse Centers of Disease Control and Prevention (CDC). Celebrity Edge zal vanuit Port Everglades (Fort Lauderdale) weekcruises aanbieden naar de Caraïben. Aan het roer van het schip staat kapitein Kate McCue, de eerste Amerikaanse die de leiding kreeg over een groot cruiseschip. Met Amber Van Looveren als een van de Retreat Concierges scheepte eerder deze maand ook een Vlaams bemanningslid in.

CEO Richard Fain: “Het cruisen is terug in de Verenigde Staten! We hebben hiervoor samengewerkt met de slimste koppen in de gezondheidssector om ervoor te zorgen dat passagiers en bemanningsleden zich veilig en comfortabel voelen terwijl ze genieten van de compromisloze ervaring die ze kennen en waarvan ze houden.”

Aan boord van Celebrity Edge moeten alle bemanningsleden en gasten boven de 16 jaar volledig gevaccineerd zijn. Vanaf 1 augustus geldt de vaccinatieplicht voor alle opvarenden boven de 12 jaar. Vorige week kondigde Celebrity Cruises aan dat het dragen van mondmaskers aan boord van de schepen niet langer verplicht is. Die visie wordt nu bijgetreden door de CDC op voorwaarde dat minstens 95 procent van de crew en 98 procent van de passagiers zijn gevaccineerd.

De schepen van Royal Caribbean International richting de Caraïben waarop veel kinderen meevaren, zullen de vaccinatiequota niet halen. Daarom moeten ze eerst een testcruise organiseren om aan te tonen dat hun sanitair protocol op punt staat. De CDC heeft intussen Freedom of the Seas als eerste schip toestemming gegeven voor een dergelijke proefvaart. Die test vindt plaats van 20 tot 22 juni vanuit Miami.

© foto Celebrity Cruises

Comments