Cruise

Celebrity Cruises schrapt mondmaskers en bubbelexcursies

Celebrity Cruises wijzigt het veiligheidsprotocol aan boord van haar schepen die de volgende weken in de vaart komen. Het betreft Celebrity Apex vanuit Athene en Celebrity Millennium vanuit St. Maarten. Gezien alleen volledig gevaccineerde (volwassen) gasten meereizen, is de rederij van oordeel dat de coronamaatregelen kunnen worden versoepeld. Dit betekent dat de passagiers zowel in de publieke ruimtes als op de buitendekken geen mondmasker meer moeten dragen, behalve wanneer zij zich in een grote menigte bevinden. Wel vraagt Celebrity de regels in verband met de social distancing te blijven respecteren.

Ook hoeven passagiers niet langer deel te nemen aan bubbelexcursies wanneer ze in de transithavens het schip verlaten. Zij kunnen voortaan vrij aan land vertoeven en kunnen ook deelnemen aan uitstappen van lokale touroperators indien de haven hiermee instemt.

Daarnaast wijzigt Celebrity Cruises haar coronapolitiek voor jongere passagiers. Voorheen volstond voor passagiers onder de 18 jaar een negatieve PCR-test. Gezien steeds meer landen ook jongeren vaccineren, moet voortaan iedereen boven de zestien jaar ingeënt zijn. Ter verduidelijking: hieronder verstaat de rederij dat de persoon alle noodzakelijke vaccins heeft ontvangen en het laatste prikje minstens twee weken vóór de inscheping gebeurde.

Verwacht wordt dat zusterrederij Royal Caribbean International een gelijkaardige versoepeling zal aankondigen. De maatschappij heeft vorige week al meegedeeld dat het dragen van mondmaskers niet verplicht zal zijn op Perfect Day at CocoCay, haar particuliere eiland in de Bahama’s. Volgens de Royal Caribbean Group volgt de aanpassing van het protocol de versoepelingen die de Amerikaanse gezondheidsdiensten (CDC) hebben aangekondigd voor inwoners die volledig zijn ingeënt tegen Covid-19.

© foto Celebrity Cruises

Comments