Cruise

Celebrity Beyond wordt grootser en gedurfder

Celebrity Cruises heeft details en beelden vrijgegeven van Celebrity Beyond. Het derde schip van de Edge Series komt op 27 april 2022 in Southampton in de vaart en zal van mei tot oktober cruises aanbieden in de oostelijke en westelijke Middellandse Zee. Het nieuwe vlaggenschip van Celebrity Cruises biedt plaats aan 3.260 gasten en 1.400 bemanningsleden. Het aanbod aan hutten en suites stijgt met 179 in vergelijking met de zusterschepen. Het nieuwe ontwerp verlengt het schip met 20 meter en verhoogt Celebrity Beyond tot 17 dekken. De open ruimte op de buitendekken is 40 procent groter dan op de eerdere Edge-schepen.

Een dreamteam van lifestyle-iconen herdefinieerde de luxe-elementen van Celebrity Cruises en bouwde verder op de kenmerken en het ontwerp van Celebrity Edge en Celebrity Apex. Elk aspect van de look en feel van Celebrity Beyond omvat vernieuwde ruimtes. The Retreat, het exclusieve resort-in-een-resort voor suitegasten krijgt een verbeterd zonneterras over twee verdiepingen, cabanas, nieuwe zitgedeeltes, extra waterpartijen en de exclusieve Retreat Bar. De transformationele Edge Villas over twee dekken en met een dompelbad worden voorzien van grotere terrassen waardoor de grenzen tussen het binnen- en buitenleven vervagen. Het wellness-aanbod breidt uit met AquaClass Sky Suites. Daarbij aansluitend gaat Celebrity Cruises in zee met filmactrice en goop-CEO Gwyneth Paltrow die de nieuwe welzijnsadviseur van de rederij wordt.

De Rooftop Garden en het Resort Deck worden hertekend met drijfbaden die buiten het schip hangen en verzonken zithoeken. De Marokkaans geïnspireerde Sunset Bar op het achterdek van het schip beschikt over meerdere niveaus en terrassen. De Grand Plaza krijgt er een derde dek bij, waardoor een luchtige en open binnenruimte ontstaat. De bekende Michelin-chef Daniel Boulud opent aan boord van Celebrity Beyond met Le Voyage zijn eerste restaurant op zee.  Uiteraard is ook het Magic Carpet terug. Dit beweegbare platform met de grootte van een tennisveld hangt aan stuurboordzijde over het schip en doet dienst als openluchtlounge, restaurant en tenderstation om aan land te gaan.

“Met Celebrity Beyond zagen we een kans om de buitengewone eigenschappen van Celebrity Edge te versterken,” aldus Richard Fain, CEO van de Royal Caribbean Group. “We hebben ons gericht op het bieden van meer openheid, hoogte en ruimtelijkheid in de meest populaire zones van het schip. Het eindresultaat is een schip van de volgende generatie dat de kruising van architectuur en design belichaamt. Klik hier om een video van de Celebrity Beyond te bekijken.

© renderings Celebrity Cruises

Comments