Cruise

Celebrity Beyond moet haar zusterschepen overtreffen

Met nieuwe partnerships en een uitgebreide rol voor Michelin-chef Daniel Boulud en interieurdesigner Nate Berkus moet Celebrity Beyond de Celebrity Edge en Celebrity Apex op alle vlakken overtreffen. Het derde schip van de Edge Series vertrekt op 27 april 2022 op haar eerste afvaart vanuit Southampton en vaart volgende zomer in de Middellandse Zee.

De internationaal befaamde Michelin-chef Daniel Boulud wordt Celebrity Cruises’ Global Culinary Ambassador en opent op Celebrity Beyond zijn eerste restaurant aan boord van een cruiseschip. Le Voyage by Daniel Boulud serveert onvergelijkbare gerechten die geïnspireerd zijn op het reizen en de smaken van over de hele wereld. Voor de inrichting doen Celebrity Cruises en Boulud een beroep op de creatieve talenten van Jouin Manku die verantwoordelijk was voor het ontwerp van het Jules Verne-restaurant op de Eiffeltoren in Parijs. Het bureau verzorgt ook het drie dekken tellende Grand Plaza, het centrale punt op het schip.

Interieurdesigner Nate Berkus, tevens Celebrity Cruises’ Design Ambassador, hertekende in samenwerking met Tom Wright, de ontwerper van het Burj Al Arab Hotel in Dubai, de Sunset Bar op het achterdek van het schip. Het nieuwe concept strekt zich uit over twee dekken met een U-vormige bar en pluche nissen die een elegante maar ongedwongen strandclubsfeer uitstralen.

Met onder meer de Britse designer Kelly Hoppen worden ook andere restaurants en bars hertekend. Alles samen zal Celebrity Beyond maar liefst 32 eet- en drinkgelegenheden omvatten. Gasten kunnen er kiezen uit 15 restaurants, 5 cafés en 12 bars en lounges. Hoppen is tevens verantwoordelijk voor The Retreat, de exclusieve zone voor de suitegasten. Het suiterestaurant Luminae verhuist naar de voorzijde van het schip en het zonnedek strekt zich op de Beyond uit over twee dekken.

Celebrity Beyond komt op 27 april 2022 in Southampton in de vaart. Op haar eerste cruise van tien nachten vaart het schip via Bordeaux, Lissabon, Sevilla, Malaga en Palma de Mallorca naar Barcelona. De hele zomer lang verzorgt Celebrity Beyond cruises van negen nachten langs de Franse en Italiaanse riviera en vaarschema’s van tien nachten richting de Griekse eilanden. In oktober steekt het schip de Atlantische Oceaan over richting de Caraïben. Het nieuwe vlaggenschip van Celebrity Cruises biedt plaats aan 3.260 gasten en 1.400 bemanningsleden.

© rendering Celebrity Cruises

 

Comments