Cruise

Celebrity Apex vanuit Athene, Jewel of the Seas vanuit Limassol

Er lijkt vaart te komen in de heropstart van de cruises. Celebrity Cruises heeft zopas aangekondigd dat Celebrity Apex vanaf 19 juni vanuit Piraeus (Athene) zal varen. Het nieuwste schip van Celebrity zal vanuit de Griekse hoofdstad weekcruises aanbieden in de Oostelijke Middellandse Zee. In de mededeling noemt de maatschappij dit fantastisch nieuws, temeer daar Athene de bakermat is waar Celebrity Cruises in 1988 van start ging. De wortels van de rederij liggen immers bij de Griekse familie Chandries. Vandaar dat de Griekse letter ‘X’ nog steeds het logo vormt van Celebrity Cruises. Tot op vandaag heeft 70 procent van de officieren aan boord van de schepen een Griekse afkomst.

Celebrity Apex is een zusterschip van Celebrity Edge. Het cruiseschip liep vorig jaar al van stapel op Chantiers de l’Atlantique in Frankrijk, maar komt door de coronacrisis nu pas in de vaart. Op haar cruises van zeven nachten bezoekt Celebrity Apex deze zomer de Griekse eilanden Mykonos, Rhodos en Santorini, Limassol op Cyprus en Haifa (Tel Aviv) en Jeruzalem in Israël. De boekingen voor deze zomercruises met Celebrity Apex starten op 30 maart.

Royal Caribbean International stelt deze zomer voor het eerst weekcruises voor vanuit Limassol. Jewel of the Seas biedt vanuit de Cypriotische haven vanaf 10 juli cruises aan naar Athene, Rhodos, Kreta, Mykonos en Santorini. Deze afvaarten zijn te boeken vanaf 7 april. CEO Michael Bayley: “Ik ben verheugd om onze veilige en geleidelijke terugkeer naar Europa aan te kondigen. We weten hoe gretig onze gasten zijn om deze zomer van een vakantie te genieten. Deze afvaarten met een mix van fantastische bestemmingen en eilanden die je moet bezoeken, zorgen voor een perfecte vakantie. Cyprus is een prachtig eiland en we zijn de Cypriotische regering dankbaar voor haar steun en enthousiasme om deze ongelofelijke reisroute mogelijk te maken.”

Eerder kondigde de rederij ook al aan dat Odyssey of the Seas vanaf mei cruises tussen Israël en Athene zal aanbieden vanuit Haifa. Daarnaast vaart Royal Caribbean deze zomer vanuit Nassau en Bermuda naar de Bahama’s en de Caraïben. Voor alle afvaarten van Celebrity Cruises en Royal Caribbean International geldt dat de passagiers volledig moeten gevaccineerd zijn. Voor kinderen onder de leeftijd van 18 jaar volstaat een negatieve Covid-test.

© foto’s Celebrity Cruises en Royal Caribbean International

Comments