Cruise

Celebrity Apex start proefvaarten

Celebrity Apex heeft de Chantiers de l’Atlantique verlaten voor haar zeetesten. Deze proeven waren al gepland voor begin januari, maar werden eerst uitgesteld door de slechte weersomstandigheden en daarna door stakingsacties in Saint-Nazaire. Het nieuwste schip van Celebrity Cruises blijft tot eind deze week op zee om alle systemen uit te testen. De oplevering van de Celebrity Apex is gepland voor 20 maart. Het schip wordt daarna aan de reisindustrie voorgesteld en op 30 maart in Southampton gedoopt. Meter van het vaartuig wordt Reshma Saujani, een Amerikaanse politica en juriste, auteur van de bestseller ‘Brave, Not Perfect’ en stichter van de vzw Girls Who Code. Deze organisatie wil met haar alumni van universiteitsstudenten tegen 2027 de genderkloof in nieuwe banen in de informatica dichten. In 2019 werd Girls Who Code uitgeroepen tot de nummer 1 non-profit onderneming op de lijst van meest innovatieve bedrijven van het zakenmagazine Fast Company.

Celebrity Apex heeft dezelfde eigenschappen en afmetingen als Celebrity Edge. Wel breidt Celebrity Cruises de luxueuze voorzieningen verder uit met nieuwe bars en restaurants, wordt de schouwburg hertekend met hoogtechnologische snufjes en gaat ze voor het wellnessgebeuren voor het eerst scheep met OneSpaWorld. Nieuw is er onder meer F45 Training, een van de snelst groeiende fitnessnetwerken in de wereld. Celebrity Apex verzorgt dit voorjaar een miniseizoen in Noord-Europa met onder meer drie aanlopen in Zeebrugge. Tijdens de zomer varen zowel Celebrity Apex als Celebrity Edge in de Middellandse Zee.

Intussen is de scheepswerf in Saint-Nazaire gestart met het staalsnijden voor Celebrity Beyond. Het derde schip van deze scheepsklasse heeft als werfnaam ‘Edge Jumbo’ , zal plaats bieden aan 3.000 passagiers en 20 meter langer zijn dan de eerste twee van de Edge Series. De lancering is gepland voor het najaar van 2021. In 2022 en 2024 volgen nog twee zusterschepen.

© foto Celebrity Cruises

Comments