Cruise

CDC verplicht mondmaskers op cruiseschepen

Wanneer de cruiseschepen weer uitvaren in Noord-Amerika, moeten alle passagiers verplicht mondmaskers dragen in de publieke ruimtes. Dat zeggen de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) in een nieuwe regel die vandaag, 1 februari, van kracht wordt.

“Door het dragen van mondmaskers op onze transportsystemen te vereisen, willen we de Amerikanen beschermen en hen vertrouwen geven dat ze weer veilig kunnen reizen, zelfs tijdens deze pandemie,” zegt de CDC. Volgens de Amerikaanse gezondheidsdiensten zijn maskers nodig om de Covid-pandemie onder controle te krijgen en de Amerikaanse economie weer open te stellen. President Joe Biden besliste onlangs dat mondmaskers voortaan onder meer verplicht zijn op bussen, treinen, vliegtuigen en passagiersschepen. Gasten mogen hun maskers afzetten wanneer ze eten, drinken of medicijnen innemen. De verplichting geldt niet voor kinderen onder de leeftijd van twee jaar.

Met de nieuwe regel sluit de CDC zich in feite aan bij wat in Europa al sinds afgelopen zomer de regel is. MSC Cruises, Costa Cruises, AIDA Cruises, Ponant en andere verplichten het dragen van mondmaskers in de publieke ruimtes, behalve wanneer de gasten neerzitten aan een tafel in een restaurant of bar. Ook het Healthy Sail Panel van de Royal Caribbean Group en Norwegian Cruise Line Holdings had in september 2020 al op een dergelijke maatregel aangedrongen.

Intussen woedt de discussie rond de vaccinatieplicht volop. Norwegian Cruise Line Holdings heeft al aangekondigd dat alle bemanningsleden moeten gevaccineerd worden voor ze aan boord aan de slag kunnen bij Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises en Regent Seven Seas. De groep overweegt om een dergelijke regel ook in te voeren voor de gasten.

© foto MSC Cruises

Comments