Cruise

CDC blijft zich kanten tegen heropstart Amerikaanse cruises

De Centers of Disease Control and Prevention blijven cruisen afraden, zelfs voor mensen die volledig zijn gevaccineerd. De reactie heeft te maken met wetsvoorstellen die vandaag in het Amerikaanse congres worden besproken voor een heropstart van de cruises in Noord-Amerika vanaf 4 juli.

De CDC zegt dat de kans om aan boord van een cruiseschip besmet te worden met het coronavirus hoog is omdat social distancing niet kan worden gevrijwaard. Het Amerikaanse agentschap raadt zowel zee- als riviercruises af over de hele wereld. Mensen die beslissen toch op cruise te vertrekken moeten zich laten testen voor en na de reis, ook al is die persoon volledig gevaccineerd. Daarnaast moeten vakantiegangers die nog niet de noodzakelijke dosissen van het vaccin hebben ontvangen, na de reis minstens een week in zelfquarantaine, ook al testen ze negatief.

Het ziet er steeds meer naar uit dat de houding van de CDC een vorm van afrekening is met de cruise-industrie. Het is de Amerikaanse overheidsdiensten al langer een doorn in het oog dat de schepen in zogenaamde goedkope vlagstaten staan geregistreerd. Bijgevolg betalen de grote rederijen maar weinig belastingen in de Verenigde Staten.

Comments