Cruise

Carnival gestart met terughalen bemanningen

Carnival Cruise Line is gestart met het opnieuw bemannen van de eerste schepen. De voorbije dagen zijn onder meer vanuit Indonesië bemanningsleden overgevlogen naar St. Maarten waar ze inschepen aan boord van de Carnival Horizon en Carnival Pride. Andere zullen doorvliegen naar Finland waar de laatste hand wordt gelegd aan het nieuwe vlaggenschip Mardi Gras. De volgende dagen en weken zullen nog meer teams overvliegen. Dat gebeurt in samenwerking met de CTI Group Worldwide Services, een belangrijk agentschap voor de recrutering van scheepspersoneel voor zowat alle grote cruiserederijen.

Op dit ogenblik is het nog koffiedik kijken hoe de gefaseerde heropstart bij Carnival zal gebeuren, welke routes de schepen zullen varen en hoeveel mensen zullen toegelaten worden op de eerste afvaarten. Wel is duidelijk dat het opnieuw operationeel maken van de schepen en het inleggen van eventuele proefvaarten minstens een maand in beslag zal nemen. Om de schepen Covid 19-vrij te houden, moeten de werknemers bij aankomst alvast twee weken in quarantaine voor ze hun taken kunnen opnemen.

Carnival Cruise Line heeft eerder deze maand aangekondigd dat ze voor het einde van het jaar de eerste schepen opnieuw in de vaart wil brengen vanuit PortMiami en Port Canaveral. Er circuleren namen van zes schepen. De Amerikaanse gezondheidsdiensten kunnen wel nog roet in het eten gooien. De Centers of Disease Control & Prevention heeft tot 31 oktober een No Sail Order uitgevaardigd. De sector kan alleen maar hopen dat de CDC dit verbod de volgende dagen niet nogmaals verlengt.

© foto Carnival Cruise Line/ CTI Group

Comments