Cruise

Carnival en Royal Caribbean verlengen opschorting toe eind februari

Na Norwegian Cruise Line Holdings hebben nu ook Carnival Cruise Line en de Royal Caribbean Group de heropstart van hun cruises uitgesteld tot maart. De nieuwe vertraging is een gevolg van de hoge eisen op het vlak van gezondheid en veiligheid die de Amerikaanse gezondheidsdiensten (CDC) hebben opgelegd. Die vergen heel wat aanpassingen aan boord van de vaartuigen en testafvaarten vooraleer de schepen hun eerste betalende gasten kunnen ontvangen.

Carnival Cruise Line verlengt de opschorting tot eind februari 2021. De lancering van haar nieuwe vlaggenschip Mardi Gras is uitgesteld tot 24 april. Het schip zou oorspronkelijk in augustus 2020 al in de vaart komen. Door de coronapandemie werd de oplevering al drie keer uitgesteld. De door vloeibaar aardgas aangedreven Mardi Gras krijgt Port Canaveral als thuisbasis. “Wij bieden onze gasten excuses aan, maar we moeten een weloverwogen aanpak blijven volgen bij het uitstippelen van onze terugkeer naar de activiteiten in 2021”, zegt Christine Duffy, voorzitter van Carnival Cruise Line. “Onze inzet voor de gezondheid en veiligheid van onze gasten, bemanningen en de gemeenschappen die we bezoeken komen op de eerste plaats in onze beslissingen en activiteiten.”

Ook de Royal Caribbean Group heeft aangekondigd dat zij alle cruises tot en met 28 februari 2021 opschort. De beslissing slaat op alle afvaarten van Royal Caribbean International met uitzondering van de vertrekken vanuit Singapore en China (vanaf 24 januari 2021). In Australië/Nieuw-Zeeland schrapt de rederij het volledige winterseizoen. Ook Celebrity Cruises houdt haar schepen tot eind februari tegen de kade en schrapt het volledige winterseizoen in Zuid-Amerika. Azamara schrapt de rest van de winter en hervat haar activiteiten met het Europese zomerseizoen. Het eerste schip in Europa wordt de Azamara Quest op 20 maart 2021. Op 9 april hervat Azamara Journey haar cruises. Azamara Pursuit ontvangt, zoals eerder aangekondigd, op 9 mei haar eerste gasten in de Middellandse Zee.

© foto Carnival Cruise Line

Comments