Cruise

Carnival Corporation slankt af, Pullmantur herstructureert

De Carnival Corporation had al plannen om de volgende jaren een aantal oudere schepen uit de vloot te halen. De coronacrisis en de negatieve financiële resultaten hebben het cruiseconcern doen beslissen dit plan versneld door te voeren. Binnen de 90 dagen zullen zeker zes schepen de vloot verlaten. Carnival zegt dat er hierover al voorlopige overeenkomsten zijn afgesloten. Over welke schepen het gaat, geeft de groep niet vrij. Analisten denken onder meer in de richting van de Carnival Fantasy en andere schepen binnen deze scheepsklasse van Carnival Cruise Line. Sommige van deze vaartuigen zijn bijna 30 jaar oud.

De Costa Victoria is intussen al verkocht aan de San Giorgio del Porto-werf in Genua. Wat er met het cruiseschip zal gebeuren is nog niet duidelijk. Er is sprake van een ombouw van het vaartuig uit 1996 tot drijvende accommodatie voor bemanningsleden van schepen die voor onderhoud afmeren in de Chantier de Naval de Marseille. San Giorgio del Porto is een van de partners binnen CNM.

Royal Caribbean Cruises verkoopt voorlopig geen schepen, maar kondigt wel een gerechtelijke herstructurering aan van het Spaanse Pullmantur Cruceros. Volgens de raad van bestuur van de Spaanse maatschappij is dit de enige oplossing in het licht van de coronapandemie. De rederij is voor 51 procent eigendom van de Cruises Investment Holding. De overige 49 procent zijn in handen van Royal Caribbean Cruises die instaat voor het beheer van de vloot. Die bestaat uit de Sovereign en Monarch, twee oudere Royal Caribbean-schepen en de Horizon, oorspronkelijk van Celebrity Cruises. De drie schepen krijgen een ‘cold lay-up’ waarbij alleen een minimale onderhoudsploeg aan boord blijft. Pullmantur heeft voorlopig alle afvaarten tot 15 november geschrapt. Gasten die voor de volgende maanden cruises met de Spaanse maatschappij hadden geboekt, krijgen de mogelijkheid mee te varen met Royal Caribbean International en Celebrity Cruises.

© foto Costa Cruises

Comments