Cruise

Bye bye Flying Clipper, welcome Golden Horizon

Tradewinds Voyages heeft aangekondigd dat Golden Horizon de nieuwe naam wordt van de Flying Clipper. De recent opgerichte Britse touroperator heeft het door Star Clippers bestelde schip voor 2021 gecharterd. De vijfmaster zal van mei tot augustus cruises aanbieden naar de fjorden, het Balticum en de Middellandse Zee. Negen reizen zullen vertrekken vanuit Harwich en Glasgow in Groot-Brittannië. Voor het winterseizoen 2021-2022 vaart het zeilschip naar Azië en verafgelegen bestemmingen. Tradewinds mikt voor het eerste jaar vooral op de Britse en Engelssprekende markt.

Golden Horizon biedt plaats aan 272 passagiers en zal over een 159-koppige bemanning beschikken. De jonge maatschappij start in september de verkoop van de cruises en wil de volgende jaren nog meer zeilschepen aan haar vloot toevoegen.

Tradewinds Voyages chartert het schip bij Brodosplit Shipyard. De Kroatische werf blijft wel volle eigenaar van het vaartuig. In die zin staat de deur nog op een kier mocht Star Clippers, de opdrachtgever voor de bouw, de volgende jaren beslissen het schip alsnog te kopen. Flying Clipper ligt al sinds eind vorig jaar afgewerkt aan de kade. Een conflict tussen Brodosplit en Star Clippers leidde ertoe dat de rederij uiteindelijk het contract verbrak.

© foto Brodosplit

Comments