Events

BTExpo ondergaat metamorfose

“De volgende editie van BTExpo wordt in een nieuw jasje gestoken,” aldus Bernard Philippart. Zo zal BTExpo 2019 plaatsvinden in oktober in plaats van december en op maar liefst twee locaties!

  • Maandag 28 oktober in Jeux d’Hiver te Brussel van 12u tot 20u
  • Dinsdag 29 oktober in het Congres- en Erfgoedcentrum Lamot te Mechelen van 12u tot 20u
Bernard Philippart met Jean-Paul Yu (Lebon Voyages et Evénements/China Oriental Dream) op BTExpo 2018.

Bernard Philippart: “Ook onze staff wordt geüpdatet. Charles Bedoret verlaat ons team, maar de naam van zijn commerciële opvolger blijft nog even confidentieel. De boekhoudkundige en financiële administratie ligt in mijn handen en de communicatie, zowel in vorm als inhoud, ligt in de handen van het Brusselse bedrijf Copyright.

De twee eerste veranderingen zijn er gekomen na een peiling bij 90% van de exposanten door een extern bureau. Hieruit concludeerden we dat de toegang tot de hoofdstad een struikelblok vormt voor zowel Vlaamse als Waalse bezoekers, hoewel de spits ontweken werd met de openingsuren van het salon.

De oude data, begin december, kregen drie grote opmerkingen:

  1. Risico op winters weer en diens problemen (zoals het geval was in 2017),
  2. Te laat op het jaar om contracten af te sluiten,
  3. Brochures die al te lang voorheen gepubliceerd werden.

Deze opmerkingen droegen bij tot het veranderen van de data van het salon. Het concept waarbij het salon op twee verschillende plaatsen gehouden wordt op twee verschillende dagen brengt geen onoverkomelijke logistieke gevolgen met zich mee, en al zeker niet voor de bezoekers die de exposanten kunnen bezoeken op de dag(en) naar keuze. De exposanten komen als het ware naar hen toe.

Voor de buitenlandse exposanten die tijdens de vakbeurs verblijven in Brussel, wordt een shuttledienst ingelegd voor de tweede dag in Mechelen. Wat betreft de Belgische exposanten zijn er weinig problemen aangezien hun materiaal makkelijk op eigen houtje te vervoeren is.

Het afsluitend avondenement wordt vervangen door twee walking dinners met speciale event-animatie.”

Comments