Events

BTExpo 2019: “Twee beurzen voor de prijs van één”

Vijf maanden voor de BTEexpo 2019, spraken we met de twee organisatoren van de beurs, namelijk Bernard Philippart en Ignace Vermeylen die erg enthousiast is over deze nieuwe professionele uitdaging. Zoals we een paar weken geleden hebben aangekondigd, is de beurs in een nieuwe vorm gegoten. Ze wordt verdeeld in twee vergelijkbare dagen. Maandag 28 oktober in de Jeux d’Hiver in Brussel en dinsdag 29 oktober in Lamot Congress and Heritage Center in Mechelen. Reisagenten en exposanten zullen ongetwijfeld hun weg vinden. De organisatoren zijn zich ervan bewust dat dit evenement plaatsvindt tijdens de herfstvakantie. De vakantieweek is echter geen periode van massale vertrekken en zal daarom niet ten koste gaan van het succes van de beurs. Deze data liggen daarenboven dicht bij de oorspronkelijke datum van de BTF (begin november) en passen beter in de agenda van belanghebbenden (bespreking contracten, nieuwe brochures, reservaties…).

Dit jaar is heel het salon dus verdubbeld: “We zouden zelfs kunnen spreken van twee salons voor de prijs van één”, volgens Bernard Philippart. Op beide locaties zijn er netwerking mogelijkheden. Door het feit dat de stands zich beperken tot wat strikt noodzakelijk is, zal de verhuis van Brussel naar Mechelen geen complicaties met zich meebrengen.

Exposantenruimte en vergaderzalen

De essentie van de BTExpo blijft uiteraard dezelfde. Het is een professionele beurs waar touroperators, cruises, toeristische diensten, DMC, luchtvaartmaatschappijen en andere toeristische partners samenkomen. Meer dan tien rederijen hebben al hun interesse getoond voor de beurs. Ook is de beurs niet ontsnapt aan verschillende landen uit Zuid-Amerika en Senegal. Deze landen zouden hun comeback kunnen maken tussen de vertegenwoordigde bestemmingen.

Wat de organisatoren dit jaar echt op de voorgrond willen plaatsen is de ruimte die voorzien is voor vergaderingen en ontmoetingen op de BTExpo. De twee gekozen locaties beschikken beiden over een perfecte ruimte die voorzien is voor het houden van vergaderingen, presentaties of ontmoetingen tussen leveranciers en reisagenten. BTExpo roept alle beroepsverenigingen die van deze gelegenheid gebruik kunnen maken om haar leden te verzamelen. Dit zou zorgen voor twee vliegen in één klap: vergadering en beurs. Informatiesessies, productpresentaties, brainstorming… Met andere woorden, alles is mogelijk!

Praktische informatie

Maandag 28 oktober: Jeux d’Hiver, Chemin du Croquet 1, 1000 Brussel
Dinsdag 29 oktober: Lamot Congress and Heritage Center, Haverwerf, 2800 Mechelen
Networking Lunch om 12u en start beurs om 14 uur.
Meer informatie op www.btexpo.com

Comments