Aviation, Hotellerie

Brussels Airport wordt eigenaar van Sheraton Airport Hotel

Brussels Airport Company heeft een overeenkomst ondertekend voor de overname van Airhotel Belgium bvba (ltd), de onderneming die vandaag eigenaar is van het Sheraton Hotel op de luchthaven. Brussels Airport krijgt hiermee de controle over een strategische locatie recht tegenover het terminalgebouw en zal investeren in een internationaal merkhotel van hoge kwaliteit. De afronding van de transactie is onderworpen aan de gebruikelijke afsluitingsvoorwaarden waaronder de goedkeuring door de Europese Commissie.
Het hotel, dat recht tegenover het terminalgebouw ligt, biedt zijn gasten 294 kamers, 21 vergaderruimtes met een maximumcapaciteit van 1.500 personen, een restaurant, een fitnesscentrum en een eigen parkeergarage.

© Sheraton

Met de afronding van de transactie na goedkeuring door de Europese Commissie zal Brussels Airport 100% van de aandelen in Airhotel Belgium bvba bezitten. De overnameprijs wordt niet bekendgemaakt.

“De overname van het Sheraton Hotel is belangrijk voor Brussels Airport omdat we hierdoor het hotel volledig kunnen integreren in onze toekomstige ontwikkelingsplannen voor deze strategische zone. We kijken ernaar uit om de succesvolle exploitatie van het Sheraton voort te zetten samen met de huidige hotelteams, hetgeen bijdraagt aan de hoge kwaliteit van de diensten die Brussels Airport aan zijn passagiers en bezoekers aanbiedt”, verklaart Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company. Het personeel van het Sheraton Hotel zal geen invloed ondervinden van deze overname. Het hotel blijft in de toekomst werken onder de Sheraton-merknaam.

 

 

 

 

coverfoto © Sheraton

Comments