Aviation

Brussels Airport opent indrukwekkende Skyhall

Brussels Airport heeft woensdagavond de gerenoveerde Skyhall – de oude vertrekhal – officieel ingehuldigd. Vanaf maart zal de gigantische ruimte dienst doen als evenementenhal. In de zaal is plaats voor 3.000 mensen.
Het was in 1956 naar aanleiding van de Wereldtentoonstelling, die twee jaar later in Brussel plaatsvond, dat de vertrekhal in sneltempo gebouwd werd. Die kwam er omdat de toenmalige infrastructuur in Melsbroek niet langer voldeed aan de noden om het verwachte aantal bezoekers van de Expo ’58 te ontvangen. Toen in 1994 de nieuwe vertrekhal en pier B in gebruik werden genomen, kwam de Skyhall grotendeels leeg te staan. Drie jaar geleden besloot Brussels Airport de voormalige vertrekhal volledig te renoveren en om te vormen tot een evenementenzaal. Nu zijn die renovatiewerken, op enkele kleine afwerkingen na, klaar.
Woensdagavond werd de Skyhall tijdens een nieuwjaarsreceptie met zo’n 1200 genodigden officieel ingehuldigd. De nieuwe evenementenhal heeft op het voormalige aankomstniveau een oppervlakte van 2.900 vierkante meter, op het vertrekniveau is dat 3.200 vierkante meter.
Vanaf maart verhuurt Brussels Airport de zaal voor tal van evenementen. Voorlopig zal dat echter wel alleen voor bedrijven het geval zijn. Mogelijkheden zijn lezingen, tentoonstellingen, bedrijfsfeesten en privéconcerten. In de Skyhall is plaats voor 3.000 mensen
Arnaud Feist, ceo van Brussels Airport: “We zijn ervan overtuigd dat deze opmerkelijke hal al snel een toplocatie zal worden voor tal van prestigieuze nationale en internationale evenementen. Er zijn maar weinig evenementenlocaties die tegelijkertijd zicht bieden op de landingsbanen en op de vertrek- en aankomsthallen.”