Analyse

Brussels Airlines streeft naar meer genderverscheidenheid

Brussels Airlines heeft zich aangesloten bij een groep van meer dan 20 Europese luchtvaartmaatschappijen om een ​​belofte van de International Air Transport Association (IATA) waar te maken met als doel om tegen 2025 aanzienlijk meer genderverscheidenheid te realiseren.
Concreet betekent dit dat men toezegt om de participatie van vrouwen op senior niveau met 25% te verhogen tegen het jaar 2025. De belofte werd ondertekend op de IATA Wings of Change Europe conferentie in Berlijn.
In het management team van Brussels Airlines is één op vier een vrouw. Het leadership team telt zelfs 28% vrouwen. 10% van de piloten is een vrouw en bij het cabinepersoneel is dat 62%.

‘Kan nog beter’

Christina Foerster, ceo van Brussels Airlines: “Dat kan nog beter. Om de gendergelijkheid te bereiken, engageren we ons om vrouwen meer kansen te geven zodat ze ook kunnen toetreden tot beter betaalde managementfuncties. Met dit engagement sluiten we ons aan bij verschillende andere marktleiders in een gezamenlijke belofte om de participatie van vrouwen in het bedrijf verder te vergroten. Als innovatieve luchtvaartmaatschappij heeft Brussels Airlines al heel wat vooruitgang geboekt op verschillende terreinen.”

‘Luchtvaart is een zaak van vrijheid’

Alexandre de Juniac, directeur-generaal en ceo van IATA: “We verwelkomen de inzet van Brussels Airlines voor de 25by2025-campagne. We hebben vakkundig, divers en genderevenwichtig personeel nodig om aan de groeiende behoeften van onze klanten te voldoen. Luchtvaart is een zaak van vrijheid. En 25by2025 zal deze belangrijke wereldwijde industrie helpen een nog betere werkgelegenheid te creëren voor alle mensen die carrière willen maken in de luchtvaart.”