Aviation, Newsflash

Brussels Airlines: nieuw onboard product

Brussels Airlines onthult een nagelnieuw product aan boord van haar langeafstandsvliegtuigen. Met een investering van 10 miljoen euro per toestel in een volledig nieuwe Business Class, Premium Economy en Economy Class wil de maatschappij een persoonlijke ervaring aanbieden en het gevoel van een boetiekhotel recreëren op 10 km hoogte. Het interieur werd ontworpen in samenwerking met JPA Design. Met drie nieuwe reisklassen met kwaliteitsproducten en de gekende Belgische gastvrijheid, noemt de maatschappij haar nieuwe langeafstandstoestellen “een boetiekhotel in de wolken”, met dezelfde kleinschalige persoonlijke ervaring als in een boetiekhotel.

De Belgische touch

Hoogkwalitatieve materialen zoals hout en leer hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in Belgisch design. Belgische Art Nouveau en Victor Horta waren de inspiratie voor het nieuwe interieur van de Airbus A330 cabines. Alle stoelen zijn gemaakt in een stof met 3D textuur geïnspireerd op bekende Belgische designers als Dries Van Noten.

Daarnaast werkt Brussels Airlines elk jaar samen met een andere sterrenchef om de Business Class menu’s te ontwerpen voor langeafstandsvluchten.  Dit jaar is het Thierry Theys van restaurant Nuance die zijn menu’s aan boord serveert. Ook de Belgische bier- en barcultuur wordt niet vergeten. Aan boord van elk vliegtuig kom een self-service bar met 8 bekende Belgische bieren. Daarnaast worden ook Belgische wijnen, koffie en Belgische pralines van Neuhaus persoonlijk geserveerd door de Brussels Airlines crew.

“Boetiekhotel in de wolken”

Christina Foerster (CEO Brussels Airlines): “Met deze belangrijke investering in ons langeafstandsproduct benadrukken we nogmaals onze toewijding naar het bieden van een uitzonderlijke passagierservaring. De service die de beste boetiekhotels bieden, is de inspiratiebron geweest voor onze nieuwe intercontinentale Business Class. We willen de meest persoonlijke luchtvaartmaatschappij zijn. En dat is precies de essentie van een boetiekhotel, met een service van wereldklasse in een kleinschalige omgeving.”

 

Foto’s © Eric Valenne & Brussels Airlines

Comments