Aviation, Newsflash

Brussels Airlines herziet vluchtaanbod Noord-Italië

Coronavirus: sterke daling van de vraag in Europa dwingt Brussels Airlines om haar vluchtaanbod te herzien en economische maatregelen te onderzoeken

Vanwege de snel teruglopende vraag naar vluchten in Europa heeft Brussels Airlines besloten haar vluchtfrequenties op een aantal routes te verlagen om de negatieve economische impact op haar activiteiten te beperken. De Belgische luchtvaartmaatschappij stelt een algemene negatieve boekingstrend vast op bijna alle Europese markten, maar Noord-Italië is het meest getroffen.

Bijgevolg zal de maatschappij haar aanbod naar Noord-Italië voor de komende twee weken met 30% reduceren. Het gaat om vluchten naar Milaan Linate en Milaan Malpensa, Rome, Venetië en Bologna tussen 2 en 14 maart.

Passagiers van wie de vlucht werd geannuleerd, worden momenteel op de hoogte gebracht en omgeboekt naar andere beschikbare vluchten. Indien ze niet meer wensen te reizen, kunnen ze ook kiezen voor een volledige terugbetaling. Naast het aanpassen van haar vluchtaanbod aan de dalende vraag, onderzoekt de Belgische luchtvaartmaatschappij bijkomende economische maatregelen, zoals tijdelijke technische werkloosheid, en heeft ze besloten haar aanwervingsstop uit te breiden naar het hele bedrijf.

Openingsbeeld © Brussels Airlines

Comments