Aviation, Newsflash

Brussels Airlines hervat vluchten naar 59 bestemmingen

Na een onderbreking van 12 weken hervat Brussels Airlines zijn vluchten met 59 bestemmingen. Dat is meteen ongeveer 30% van het oorspronkelijk geplande zomeraanbod in Europa en 40% van het langeafstandsprogramma. Tussen 15 juni en 31 augustus zal de maatschappij geleidelijk aan bestemmingen toevoegen om tegen augustus op 59 bestemmingen uit te komen in 33 landen in Europa, Afrika en de VS.
In Europa zullen in totaal 45 bestemmingen worden aangevlogen in 20 landen, waaronder Spanje, Portugal, Griekenland, Italië, Frankrijk en Denemarken. Op het langeafstandsnetwerk zal SN (onder voorbehoud van goedkeuring door de lokale overheden) 13 van de 17 Afrikaanse bestemmingen bedienen. In de VS zal New York JFK weer aangevlogen worden. Montreal (Canada), een nieuwe bestemming die gepland was om in maart 2020 te worden ingehuldigd, zal in de loop van volgend jaar aan het netwerk toegevoegd worden.
Brussels Airlines verwacht vooral vakantiegangers en passagiers die familie en vrienden willen bezoeken in het buitenland na de lange lock-downperiode. Daarnaast biedt de maatschappij ook enkele belangrijke zakenbestemmingen aan zoals Berlijn, Genève en Londen. Tot en met het einde van de week worden de reservatiesystemen geüpdatet met het nieuwe netwerk. Pas dan zullen enkel de vluchten van het nieuwe vluchtaanbod zichtbaar zijn in de systemen.
Passagiers wiens vlucht aangepast wordt, zullen worden geïnformeerd en kunnen vanaf 2 juni hun nieuwe vluchten raadplegen via de “Mijn Boeking”-functie op brusselsairlines.com.
In de komende maanden is de maatschappij van plan om haar netwerk voor na het zomerseizoen verder uit te breiden. Deze planning wordt begin juni bekend gemaakt.
Om de geplande herstart voor te bereiden neemt Brussels Airlines maatregelen om haar klanten en personeel tijdens hun reis te beschermen, zoals extra ontsmetting van het vliegtuig en het verplicht gebruik van mondmaskers. Verschillende andere maatregelen worden samen met de autoriteiten en luchtvaartdeskundigen geëvalueerd.