Bestemmingen

Brexit: reizen naar VK verandert dit jaar niet

In 2017 besloot het Verenigd Koninkrijk (VK) om uit de Europese Unie (EU) te treden. VisitBritain, het Brits toeristenbureau, verzekert bezoekers uit de EU dat reizen naar het Verenigd Koninkrijk dit jaar niet wijzigt en stelt hiermee bezoekers gerust nu het land vandaag, 31 januari 2020, de EU verlaat. Nu geldt er een overgangsperiode tot en met 31 december 2020. Tijdens deze periode blijft de EU-regelgeving nog gelden in het VK en verandert er niets wanneer je klant reist tussen de EU en het VK (Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland). Welke regels er na de overgangsperiode zullen gelden, is nog niet bekend, want de EU en het VK moeten daarover nog onderhandelen.

Meer dan tweederde van de bezoekers aan het Verenigd Koninkrijk komt uit Europa. Vluchten, veerboten, busdiensten en treinen blijven volgens de normale dienstregeling opereren en de documenten die EU-burgers nodig hebben om voor een vakantie naar het Verenigd Koninkrijk te reizen, veranderen pas in 2021.

EU-burgers kunnen nog steeds met ID-kaarten reizen en het land blijven bezoeken voor vakanties of een kort verblijf zonder dat daar een visum voor nodig is. Reizigers die in het bezit zijn van een elektronisch paspoort kunnen tijdens hun reis gebruik blijven maken van de e-gates voor snelle en eenvoudige toegang tot het VK.

Robin Johnson, VisitBritain Director Europe: “Europa is en blijft een ontzettend belangrijke markt voor het Verenigd Koninkrijk. De toeristische industrie verwelkomt elk jaar ongeveer 27 miljoen Europese bezoekers. We zijn er van overtuigd dat bezoekers Groot-Brittannië als een topbestemming zullen blijven zien. Met onze hotels, winkels en bezoekersattracties, die dit jaar een aantrekkelijke prijs bieden, is het nu een goed moment om een reis naar Groot-Brittannië te boeken.”

Onderzoek van VisitBritain toont aan dat voor de meeste potentiële bezoekers uit Europa het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU geen invloed heeft op hun beslissing om een vakantie naar Groot-Brittannië te boeken. VisitBritain werkte de afgelopen maanden samen met toeristische partners in heel Europa om een boodschap van geruststelling over te brengen en bezoekers duidelijk te maken dat ze ook na het vertrek uit de EU, ongeacht de omstandigheden, nog steeds naar het Verenigd Koninkrijk kunnen reizen.

Het nationale bureau voor toerisme plant dit voorjaar een grote Europese campagne om Groot-Brittannië te promoten door middel van verhalen van de mensen en plaatsen die het moderne Groot-Brittannië tot een spannende, levendige en gastvrije bestemming maken.

Comments