Cruise

Bouw Chinese Carnival-schepen van start

Shanghai Waigaoquiao Shipbuilding (SWS), een filiaal van de China State Shipbuilding Corporation (CSSC) heeft de kiel gelegd voor het eerste Chinese cruiseschip voor de Carnival Corporation. Het betreft het allereerste grote cruiseschip dat in China wordt gebouwd. De realisatie is een joint venture tussen CSSC, de Carnival Corporation en Fincantieri. De Italiaanse scheepsbouwer brengt de knowhow in. Een Chinese dochtermaatschappij van Fincantieri zal ook instaan voor de circa 2.800 hutten op het schip.

Het plan is om twee tot vier schepen te bouwen voor 4.250 gasten en 1.400 bemanningsleden. De eerste eenheid wordt verwacht in 2023. De schepen zijn bestemd voor de Chinese markt en het interieur zal dan ook helemaal op deze reizigers zijn afgestemd.

Volgens Giuseppe Bono, CEO van Fincantieri bevestigt de start van de bouw de sterke toewijding van Fincantieri, CSSC en de Carnival-groep op dit zeer moeilijk moment waarin we leven. “De verschillende teams werken al maanden op afstand met grote vaardigheid en flexibiliteit. De mijlpaal van vandaag bevestigt niet alleen het leiderschap van onze groep, maar toont ook de vastberadenheid van de hele sector in de aanpak van deze crisis.”

© foto Fincantieri

Comments