Veel later dan voorzien, met kamervleugels die gefaseerd opengaan, maar momenteel al wél met alle f&b-outlets operationeel: het Botanic Sanctuary Antwerp verkeert in een soft opening-modus. Het vijfsterrenhotel hoopt midden februari de eerste hotelgasten volwaardig te kunnen ontvangen.

Willem van der Zee overziet als global asset manager niet alleen het überchique Botanic Sanctuary Antwerp maar ook de andere adressen van eigenaar Eric De Vocht, zoals het Hilton Old Town op de Antwerpse Groenplaats en het Park Inn by Radisson in Berchem. Maar vandaag vraagt de nieuwste telg op de historische kruidentuinsite, tussen de Leopoldstraat en het Mechelseplein, wel heel veel aandacht. “We zijn ondertussen in een soft-opening fase aanbeland, en je wil niet weten hoeveel arbeid hier al ingestoken werd”, lacht hij, terwijl hij een kleine groep professionelen uit de sector een rondleiding geeft. De make-over van één van de meest historische plekken in de havenstad is dan ook spectaculair. Doel: het allerbeste hotel van Antwerpen worden, en als het even kan ook ver daar buiten. En niet alleen met pure hotellerie, maar ook met het spacenter, de sportclub en de talrijke f&b-outlets, waaronder Hertog Jan, Bar Bulot en Fine Fleur. Het begrip ‘Champions League’ valt dan, maar zelf spreekt men liever van een vijfsterren ‘superior label’. “Want het niveau waarop hier alle historische details gerenoveerd werden, is fenomenaal. En… als het even meevalt, zal je hier binnenkort binnen een straal van vijfhonderd meter een rist Michelinsterren vinden”, zegt Willem van der Zee. “En dat doet niemand ons na, zelfs niet op wereldniveau.”

Het Botanic Sanctuary simpelweg een hotel noemen, is niet alleen te mager, maar doet Antwerpens nieuwste aanwinst vooral oneer aan. Met een ‘Leading Hotels of the World’-naambordje aan de deur, een totale oppervlakte van 20.000 vierkante meter, vier gastronomische restaurants, veertien keukens, achttien zalen voor events (tot en met een kapel), talrijke verscholen private dining rooms, een auditorium met 300 zitjes, een achttien meter lang binnenzwembad, een spacenter, een fitness, een Henry’s Bar, enz. overstijgt het vér het klassieke bed-voor-de-nacht-hotel.

Global asset manager Willem van der Zee (foto links) en CEO Marc Alofs. 

Officieel wordt de totale investering geraamd op 55 miljoen euro, maar insiders weten dat daar nog een flinke slok op de borrel zal moeten bijkomen. Het hotel telt 108 kamers, in zeer verscheiden vormen, maten en locaties (tot en met duplex) maar is vooral historisch beladen met ontelbare details. Het staat onder leiding van CEO Marc Alofs, ex-Domaine La Butte aux Bois in Lanaken.

www.botanicantwerp.be

Tekst & foto’s Gerrit Op de Beeck

 

Comments