Cruise

Binnenkort opnieuw inschepen in Marseille?

Le Club de la Croisière in Marseille hoopt deze lente opnieuw cruiseschepen te mogen verwelkomen. Dat is ook voor de Belgen goed nieuws. De sanitaire protocols die de rederijen hebben uitgewerkt, hebben volgens de organisatie hun efficiëntie bewezen. Dit moet het mogelijk maken om vanaf april of mei opnieuw cruiseschepen te ontvangen en passagiers in de Zuid-Franse haven te laten inschepen. De Club de la Croisière van Marseille vraagt dat de prefectuur zo snel mogelijk testcruises toelaat. Uit cijfers blijkt dat nu elk weekend circa 300 Fransen – niettegenstaande de reisverboden – de Italiaanse grens oversteken om in Genua aan boord van de MSC Grandiosa te vertrekken.

Ook MSC-directeur Patrick Pourbaix is ervan overtuigd dat de zaken in de loop van de maanden april en mei fors zullen evolueren. “Ons protocol heeft zijn efficiëntie bewezen in Italië waar sinds augustus 2020 al meer dan 40.000 passagiers op een veilige manier hebben meegevaren. Meer en meer klanten stellen ons via de telefoon, per mail of op sociale media de vraag waarom ze niet kunnen inschepen in Marseille, terwijl dat wel kan in Genua.

Wij zijn hierover in contact met de prefect van de Région Sud Provence-Alpes-Côte d’Azur. De Franse Transportminister heeft vorige week nog meegedeeld dat hij geen bezwaar heeft tegen het bezoek van cruiseschepen en het volle vertrouwen heeft in de geldende protocols. We wachten op een beslissing, maar hebben de indruk dat het meer een politieke zaak is. De overheid wil geen schepen toelaten zolang de horecazaken en spektakelzalen niet kunnen heropenen. Ik deel die visie niet. Ons protocol is veel strenger en alle personen moeten een PCR-test ondergaan. Dat is de sterkte van het cruise-protocol. Ik stel het met aandrang: een cruise is vandaag de veiligste manier om op vakantie te vertrekken.”

© foto Port de Marseille Fos

Comments