Newsflash

Berlijn ontvangt wereldwijde reissector

ITB Berlin 2018 vindt deze week plaats van woensdag 7 tot en met zondag 11 maart. Van woensdag tot vrijdag is de beursvloer enkel toegankelijk voor toerismeprofessionals, die ongeveer 2/3de van het aantal bezoekers uitmaken (109.000 vakprofessionals). Vorig jaar waren er nog 10.000 bedrijven en organisaties uit 184 landen aanwezig en zo’n 169.000 bezoekers.

Tegelijk vindt ook de ITB Berlin Convention plaats en dit van woensdag tot en met zaterdag. Het aantal presentaties en workshops is haast niet bij te houden. Topsprekers- en moderators uit de toeristische en technologisch-wetenschappelijke sector trachten antwoorden te zoeken op de vele toekomstige uitdagingen rondom enkele kernthema’s: ‘de revolutie van reizen en hoe te beantwoorden aan de steeds toenemende mobiliteit’, ‘overtoerisme’, ‘de deeleconomie, big data en uitdagingen voor de hotelindustrie’ en ‘duurzaam toerisme en sociale verantwoordelijkheid’.

©Marco Limberg

De officiële partnerregio is dit jaar Mecklenburg-Vorpommern, een deelstaat in het noordoosten van Duitsland. Het openingsevent op 6 maart zal trouwens voor het eerst geen koolstofafdruk achterlaten. Indien we onze collega’s van fvw mogen geloven, zal bondskanselier Angela Merkel net als in 2013 ’s werelds grootste toerismebeurs officieel openen, dat werd vandaag officieel bevestigd.

Het is ook een ontmoetingsplaats voor de vele start-ups, want op vrijdag 9 maart, tijdens de eTravel Startup Day krijgen nieuw opgerichte bedrijven voor de eerste keer een platform op ITB om hun innovatieve businessmodellen te presenteren. Reistechnologie is aan het boomen en dat merken ze bij ITB ook aan het aantal aanvragen voor een ruimte op de beursvloer. Het aantal Chinese standhouders groeit nog steeds ieder jaar. Daarnaast is er ook een duidelijke groei op te merken op het gebied van thematische reizen, waar medisch toerisme en Gay & Lesbian Travel (LGBT) duidelijk blijven uitbreiden.

TM naar ITB op donderdag

Gezien het belang van deze beurs organiseert Travel Magazine ook dit jaar een ITB-charter in samenwerking met Brussels AirlinesEuropa-Park en AHK Debelux. De 30 plaatsen waren dit jaar trouwens op een recordtijd uitverkocht.

Comments