Aviation, Newsflash

Boeing 737’s TUI fly blijven aan de grond

UPDATE: 16u10

De vier Belgische TUI fly toestellen type Boeing 737 MAX 8 blijven voorlopig aan de grond. TUI zal ook alle Boeing 737 Max 8-vluchten voor alle luchtvaartmaatschappijen van de TUI Group voorlopig opschorten en intussen deze kwestie met de respectieve autoriteiten en de fabrikant te bespreken. TUI informeert klanten die vanaf morgen zijn geboekt op respectievelijke vluchten over alternatief transport.


UPDATE: 17u40

Belgische Boeing 737’s van TUI fly voorlopig aan de grond?

De Britse Civil Aviation Authority (CAA) verbiedt voortaan alle vluchten met Boeing 737 MAX 8 van, naar en over het Verenigd Koninkrijk. Het verbod komt er n.a.v. de crash met hetzelfde type toestel in Ethiopië afgelopen zondag. Dat heeft wellicht gevolgen voor de Belgische tak van TUI fly. Piet Demeyere (woordvoerder TUI België) in een korte reactie: “We zijn ons bewust van de mediaberichten dat de CAA heeft opgedragen om alle 737 MAX aan de grond te houden. We evalueren deze nieuwe feiten en geven op dit moment verder geen commentaar. We komen terug met meer informatie zodra deze beschikbaar is.”

TUI fly beschikt in België over 4 vliegtuigen van het type 737 MAX 8, in Nederland 3. Vermoedelijk komt TUI fly in de loop van vandaag met een uitgebreide communicatie over de situatie en een plan B dat nodig zal zijn om het verlies aan vliegcapaciteit te managen.

Eerder vroeg ook de Chinese overheid zijn binnenlandse luchtvaartmaatschappijen om alle Boeing 737 MAX 8-vliegtuigen voorlopig aan de grond te houden. Inmiddels heeft ook Ethiopian Airlines zelf laten weten de toestellen voorlopig aan de grond te laten, tot de oorzaak van de crash bekend is. De Boeing 737 MAX is een nieuw type toestel dat slechts enkele jaren oud is. Er vliegen er 350 van rond, maar bij Boeing liggen nog eens 4.661 bestellingen op de plank.  Vijf maanden geleden stortte eenzelfde type vliegtuig van Lion Air in de buurt van Indonesië neer.

Comments