Reisindustrie, Vakvereniging

Belgian Travel Summit volgende dinsdag van start

Komende dinsdag 28 mei reizen zo’n 60 Belgische reisprofessionals af naar Ras al-Khaimah voor de eerste editie van de Belgian Travel Summit, een gezamenlijk initiatief van de vakverenigingen VVR, UPAV, ABTO en CLIA. De Summit vindt tot en met 2 juni plaats en dat met de steun van Ras al-Khaimah Tourism Authority (RAKTDA) en Emirates. Travel Magazine onderschrijft als tweetalig vakblad voor de Belgische reisindustrie mee het project en zorgt voor een uitgebreide verslaggeving. De Belgian Travel Summit brengt alle actoren uit de outgoing reissector samen. Doel is om er tijdens een werk-vierdaagse een helder en gedragen visiedocument uit te schrijven dat een aantal belangrijke krijtlijnen op korte, middellange en langere termijn zal uittekenen. Op deze manier wil de Belgische reissector heldere krijtlijnen bepalen voor de komende jaren. De Summit werkt rond vier belangrijke thema’s: digitalisering, opleiding, business development en duurzaamheid. De deelnemers zullen tijdens de bijeenkomst geïnspireerd worden door sprekers van topniveau en zullen werken rond specifieke thema’s tijdens diverse workshops.

Onder de deelnemers aan de eerste Belgian Travel Summit uiteraard vertegenwoordigers van de organiserende vakverenigingen, heel wat (niche)touroperators, technologieproviders, cruiserederijen, toeristische diensten, incentives houses, reisverzekeraars, autoverhuurders,… Ook BTExpo (Bernard Philippart de Foy en Ignace Vermeylen), dat dit jaar een metamorfose ondergaat, tekent present en is ‘open for business’. Meer informatie via www.belgiantravelsummit.be

Nieuw in het programma:  Expo 2020 Dubai

Tijdens de Belgian Travel Summit krijgen de deelnemers een fantastische opportuniteit om het Belgische paviljoen te bezoeken op de Expo 2020 in Dubai (20 oktober 2020 tot 10 april 2021). De Expo 2020 wordt de 35e universele wereldtentoonstelling. Het thema van het paviljoen is ‘Smart & Green Belgium 2050’ en zet innovaties in mobiliteit voorop. Het paviljoen krijgt het uitzicht van een groene ark. De deelnemers krijgen tijdens de Summit een unieke kijk achter de schermen…

Nieuwe spreker: Pieter Van Leugenhagen

De Summit kondigde deze week Pieter Van Leugenhagen aan als nieuwe spreker. Hij is mede-oprichter en Int. Growth Director van Yondr, een bedrijf gespecialiseerd in virtual reality, video, branding en immersive marketing. Pieter begon zijn carrière bij MTV en verdiende zijn strepen in PR en digitale media. De afgelopen jaren stond hij grote bedrijven bij, zoals Radisson Blu, Barco, Nike,… om virtual reality een waardevol onderdeel te maken van de organisatie. Vandaag focust hij o.a. op het uitbouwen van VRTL, een online opleidingsplatform voor alles wat met VR te maken heeft. VRTL helpt studenten en professionals om hun hun VR storytelling-capaciteiten te verbreden.

Moderator: John J Downes

Tegelijk werd deze week de moderator van de vierdaagse aangekondigd. Het gaat om John J Downes, een expert in internationale reguleringshervormingen, emeritus-voorzitter van het International Forum of Travel and Tourism Advocates (IFTTA). Hij heeft als wereldwijd expert bakken ervaring als het gaat over internationaal reisrecht en zette dit in de praktijk om in tal van landen, in opdracht van internationale organisatie zoals de UNWTO, de Europese Commissie, enz. John heeft regelmatig bijdragen geleverd aan BBC-programma over reisreis en publiceerde rapporten voor de Economist Intelligence Unit over de regulering van de reisindustrie. Hij publiceerde ook juridische artikelen over het onderwerp en schreef twee studieboeken.

Comments