Reisindustrie

Belgian Travel Summit: sprekers

VVR, UPAV, ABTO en CLIA hebben samen hun schouders gezet onder de eerste Belgian Travel Summit. De Summit heeft als doel om rond vier belangrijke thema’s – digitalisering, opleiding, business development en duurzaamheid – een helder omzetbaar visiedocument te creëren voor de sector. Op deze manier wil de Belgische reissector de duidelijke krijtlijnen uittekenen voor de komende jaren. De Summit vindt plaats in Ras al-Khaimah van 28 mei tot en met 2 juni met de steun van Ras Aal Khaimah Tourism Development Authority (RAKTDA) en Emirates. Als mediapartner van de Summit stelt Travel Magazine u alvast de eerste sprekers voor.

Thierry Geerts: digitalisering

Thierry Geerts is de auteur van “Digitalis, how to reinvent our world”. Uitgeverij Lannoo omschrijft het boek als volgt: “Dit uitdagende boek van Thierry Geerts is een krachtig pleidooi om in deze tijden van digitalisering de angst opzij te schuiven en de vooruitgang te omarmen. De technologische vooruitgang biedt unieke kansen om onze samenleving te verbeteren. En waarom zou België, dat in het verleden aan de spits heeft gestaan van de industriële en computerrevolutie, niet de hoofdstad van Digitalis kunnen worden?”

Thierry Geerts over Digitalis (Van Gils & Gasten).

Sinds 2011 is hij Country Director van Google België en Luxemburg en bevindt zich als zodanig in het hart van de digitale revolutie. Hij staat voor innovatief ondernemerschap. Hij is een prominent lid van de werkgroep ‘Digital Minds for Belgium’, de ‘AI4Belgium’ expertgroep van vicepremier De Croo, ‘Le Conseil du Digital’ van de Waalse minister voor Economie en IAB Europe. Hij studeerde af als Solvay Business Engineer aan de Vrije Universiteit Brussel in 1989. Na zijn studies ging hij aan de slag bij Coopers & Lybrand (nu PWC), maar al snel leidde zijn passie voor media, online marketing en innovatie hem naar management- en bestuursfuncties bij o.a. Corelio Publishing, Radio Nostalgie, Clickx en Passe-Partout. In 2008 werd hij CEO van Corelio Business Development en Arkafund.

Thierry Geerts stond ook al op de cover van Travel Magazine, m.n. TM 329 van 8 maart 2013 naar aanleiding van het Brussels Travel Top Forum waar hij als spreker te gast was.

Haitham Mattar: duurzaamheid

Haitham Mattar is sinds 2015 CEO van de Ras Al Khaimah Tourism Development Authority (RAKTDA). Met meer dan 25 jaar ervaring in hospitality management en marketing bekleedde hij kaderfuncties bij toonaangevende internationale merken, waaronder Marriott, Intercontinental Hotels Group en Hilton Worldwide. Hij behaalde een bachelor marketing aan de Universiteit van Florida en een MBA marketing aan de universiteit van Liverpool, na een proefschrift over de duurzaamheid van Dubai als toeristische bestemming. Sinds 2017 is Haitham Mattar ook lid van het Steering Committee van UNWTO.

Murielle Machiels: opleiding

Murielle Machiels is academisch directeur aan de Solvay Brussels School en de drijvende kracht achter QiLi, een start-up dat bedrijfsleiders helpt in het digitale tijdperk. Voorheen was ze general manager bij Uitgeverij Plantyn, een bedrijf dat ze met nieuwe bedrijfstechnieken succesvol digitaal transformeerde. Vandaag is het haar missie om managers bij te staan in hun transformatie om succesvol te worden in digitale tijden en beter om te gaan met de vele veranderingen die op hen afkomen. Murielle organiseert in dat kader conferenties, workshops en online cursussen.

Werkmethode

De keynote-speakers zullen de deelnemers aan de Belgian Travel Top gedurende een uur inspireren met een onderhoudende maar uitdagende presentatie. Vervolgens worden de deelnemers opgesplitst in kleinere werkgroepen om de ideeën verder uit te werken in pitches. Aansluitend worden de pitches gepresenteerd en zal een keuze gemaakt worden voor de beste case, die uiteindelijk moet uitmonden als onderdeel van het finale visiedocument van de Belgian Travel Summit. Meer informatie over de Belgian Travel Summit en inschrijvingen via www.belgiantravelsummit.be

Meer informatie over het opzet van de Belgian Travel Summit leest u in een speciale encart bij Travel Magazine 427 van vrijdag 19 april e.k.

Comments