Newsflash

Belgian Travel Summit: schrijf u in!

VVR, UPAV, ABTO en CLIA hebben samen hun schouders gezet onder de eerste Belgian Travel Summit. De Summit heeft als doel om rond vier belangrijke thema’s – digitalisering, opleiding, business development en duurzaamheid – een helder omzetbaar visiedocument te creëren voor de sector. Op deze manier wil de Belgische reissector heldere krijtlijnen uittekenen voor de komende jaren. De Summit – die Engelstalig zal zijn gezien het internationale karakter – vindt plaats in Ras al-Khaimah van 28 mei tot en met 2 juni met de steun van Ras al-Khaimah Tourism Authority (RAKTDA) en Emirates.

Na een ietwat aarzelende start komen de inschrijvingen nu op volle snelheid. Travel Magazine onderschrijft als tweetalig vakblad voor de Belgische reisindustrie mee het project. Als mediapartner van de organisatie kunnen we bevestigen dat de Summit stilaan kan rekenen op een topdelegatie deelnemers. Inschrijven kan nog altijd via www.belgiantravelsummit.be

Een niet te missen afspraak

De Belgian Travel Summit brengt alle actoren uit de outgoing reissector samen. Doel is om er tijdens een werk-vierdaagse een helder en gedragen visiedocument uit te schrijven dat een aantal belangrijke krijtlijnen op korte, middellange en langere termijn zal uittekenen. De deelnemers zullen tijdens de bijeenkomst geïnspireerd worden door internationale sprekers van topniveau en zullen werken rond diverse thema’s tijdens diverse workshops. De deelnemers zullen doorheen het proces begeleid worden door een externe coach.

Aangezien onze sector zo snel evolueert, zal dit event (wat als een tweejaarlijks geheel gezien wordt) ook opvolging kennen via tussentijdse sessies in België. Deze momenten hebben tot doel om het document levendig te houden, het af te toetsen en aan te passen aan de nieuwe marktontwikkelingen en noden.

Waarom Ras al-Khaimah?

“Waarom werd gekozen voor Ras al-Khaimah als bestemming voor de eerste Belgian Travel Summit?”, zullen sommige kritische stemmen zich afvragen. “De ervaring leert ons dat een congres net ver genoeg dient te zijn om de deelnemers te motiveren, de networking te versterken en uiteraard om de nodige resultaten te realiseren,” klinkt het bij de organisatie. “Uiteraard speelde ook de inbreng van luchtvaartpartner Emirates en de Ras al-Khaimah Tourism Authority een doorslaggevende rol. Ras al-Khaimah is binnen de VAE één van de landen met een aparte visie op duurzame toeristische ontwikkeling. Ja, RAKTDA geeft zich in de nieuwe strategie 2019-2025 een doelstelling van 3 miljoen bezoekers per jaar tegen eind 2025, maar wel op een evenwichtige en duurzame manier. De hotelsector is er in volle ontwikkeling. Vandaag zijn er zo’n 6.400 hotelkamers, dat moeten er tegen eind 2020 zo’n 9.000 zijn. Toch zijn er geen grote immobiliënprojecten zoals men ze in enkele andere VAE-landen kent. Uiteraard is de organisatie zich bewust van de ecologische impact van het congres. Daarom hebben alle deelnemers de mogelijkheid om hun ecologische voetafdruk van de reis te compenseren.”

Ras al-Khaimah ligt in het meest noordelijke punt van de VAE en staat bekend als een authentiek en avontuurlijk emiraat, met een veelzijdig aanbod aan strand, bergen en woestijn. Het beschikt over een kustlijn van 64 km, fijne witte zandstranden en je geniet er het hele jaar van een zonnig klimaat. De strategie van RAKTDA richt zich voornamelijk op drie doelgroepen: actieve avonturiers, culturele ontdekkers en liefhebbers van luxe en wellness.

Meer informatie via www.belgiantravelsummit.be

De deelnemers verblijven tijdens de Belgian Travel Summit in het Hilton Al Hamra Beach & Golf Resort en The Ritz Carlton, Ras al-Khaimah, Al Wadi Desert.

Foto’s © Hilton Al Hamra Beach & Golf Resort & The Ritz Carlton, Ras al-Khaimah, Al Wadi Desert

Comments