Reisindustrie

Belg op rondreis kiest voor een reisorganisatie

Uit een enquête van TUI blijkt dat driekwart van de Belgen kiest voor een reisorganisatie wanneer ze een rondreis willen maken. Slechts 12% van de respondenten zou enkel een vlucht boeken en verder niets op voorhand plannen. Daarnaast zou meer dan de helft van de reizigers geen nood hebben aan het klassieke drukke reisschema; ze zien graag ook enkele rustige dagen op de planning staan. Zuid-Afrika is de meest voorkomende droombestemming van de respondenten.

Beleving centraal
De enquête toonde aan dat 73% van de deelnemers ervoor kiest om een rondreis te boeken bij een reisorganisatie. Slechts 22% gaat voor het traditionele, gevulde programma waarbij zoveel mogelijk bezienswaardigheden in groep en op een zo kort mogelijke tijd worden bezocht. Meer dan de helft verkiest daarentegen een reis met vrije momenten die ze zelf ter plaatse kunnen invullen. Voor hen volstaat de organisatie van de vluchten, de hotels, de transfers en de grote bezienswaardigheden als geplande onderdelen. Verder willen ze vooral zelf en op eigen ritme impressies opdoen, in contact komen met de lokale bevolking en op een informele manier de plaatselijke sfeer opsnuiven. De helft van de respondenten geeft de voorkeur aan reizen in groep, maar voor 35% is een kleine groep met gelijkgestemde medereizigers zeer belangrijk.

Zuid-Afrika bovenaan de lijst
Er werd tijdens de enquête ook gepolst naar de droombestemming bij de respondenten. Amerikaanse (29%), Europese (28%) en Aziatische (27%) landen zijn populairder dan Afrikaanse. En toch is de absolute nummer 1 een Afrikaans land:

  1. Zuid-Afrika
  2. Portugal
  3. Verenigde Staten
  4. Canada
  5. IJsland
  6. Noorwegen
  7. Spanje
  8. Thailand
  9. Cuba
  10. Mexico

Comments