Cruise

Belg mee aan het roer van nieuwe Rotterdam

Holland America Line heeft de senior stafofficieren aan boord van haar nieuwe Rotterdam voorgesteld. Eerder was al bekend dat Werner Timmers de kapitein wordt van het vlaggenschip van de maatschappij dat momenteel in aanbouw is op de Fincantieri-werf in het Italiaanse Marghera. Staff captain wordt de Belg Kevin Beirnaert. Hij is afkomstig uit Gent en studeerde aan de Hogere Zeevaartschool in Antwerpen. Als cadet en junior officer begon hij zijn carrière bij de vrachtvervoerder Ecuadorian Line en op baggerschepen van de Jan De Nul Group in Dubai. Daar was hij onder meer betrokken bij het Palm Jumeirah Project. In 2009 maakte hij de overstap naar Holland America Line waar hij opklom tot kapitein. Als stafkapitein beschikt hij over dezelfde certificaten als de eerste kapitein aan boord van het schip. Beirnaert moet namelijk op elk ogenblik kunnen inspringen en beslissingen nemen mocht de kapitein niet beschikbaar zijn.

Ook bij hoteldirecteur Wessel van Oorschot is er een Belgische link. Hij studeerde hotelbeheer en -management aan Hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Hij is met de Rotterdam aan zijn vierde HAL-schip toe. Chief engineer wordt de Fries Peter Massolt die al negentien jaar voor de cruiserederij werkzaam is. Zijn rechterhand is staff chief engineer Wim Akkerman. De Panamees Michael Brown is aangesteld als environmental officer.

Samen brengen deze mensen 80 jaar ervaring mee naar het nieuwe schip. Gus Antorcha, President Holland America Line: “De rederij heeft een solide basis van uitzonderlijke leiders die ervaren zijn in de opstart van nieuwe schepen en deze teamleden brengen hun jarenlange ervaring, kennis en toewijding mee. Nu we deze zomer de oplevering tegemoet gaan, krijgt dit team de taak om het schip klaar te maken om gasten te verwelkomen en zorg te dragen voor het opzetten van een volledige en succesvolle bemanning. We weten dat zij deze taak aankunnen en we wensen hen veel succes.”

© foto Holland America Line

Comments