Analyse, Bestemmingen

Belek, een golfparadijs

Ondanks de superieure infrastructuur verkeert het vakantieoord aan de Turkse Riviera in het golfseizoen in een dip. De reden? Hun belangrijkste toerismemarkt laat het afweten.

Nauwelijks een Duitse of Nederlandse golfer te bespeuren in het voor-en najaar van 2017, toch het hoogseizoen voor de golfers. Politieke conflicten tussen beide landen en Turkije vragen hun tol. Touroperators gespecialiseerd in golftoerisme, zoals Corendon Golf hebben hun activiteiten gestaakt, wegens gebrek aan vraag. Merkwaardig fenomeen want de prijzen zijn nooit zo democratisch geweest als nu. Turkse golfmanagers voor wie tot kort the sky the limit was en elk jaar hun prijzen verhoogden met 10 tot 20 %, zijn plots zeer nederig geworden. Er worden in samenwerking met de hotels interessante arrangementen gemaakt, met golfrondes op verschillende parcours, gratis transfers etc. Voor 2018 worden er nieuwe markten aangeboord, Britse, Scandinavische, Zwitserse of Tsjechische golfers ontdekken nu de voordelen van een golfvakantie in Belek. Want laten we het nog eens in herinnering brengen, op 20 kilometer liggen maar liefst 11 golfclubs met 18, 27 of 54 holes, een uniek concept in Europa. Niet dat de golfparcours er onverzorgd zouden bij liggen omdat er geen spelers zijn, wel in tegendeel, het onderhoud is pico bello, de ontvangst is vriendelijk, huur van trolleys en buggy’s blijven bij prijs, de starttijden zijn legio, de transferbusjes rijden continu van hotel naar de golfbaan. De hotelinfrastructuur in Belek is excellent, met 16 hotels met een eigen golfbaan en een eigen shuttledienst. Twee Resorts claimen een zes sterren quotering, Maxx Royal en Regnum Carya. Maar ook de 5 sterren beantwoorden aan hun sterrenstatus, ze hebben een binnenzwembad, een prachtig uitgeruste spa met massages allerhande en een fitnessruimte. Het all inclusive concept blijft een troef, vooral voor groepjes golfers. Nu nog uw klanten overtuigen, met interessante en prijsbewuste formules. En een vlucht vinden naar Antalya, want dat is de keerzijde van de medailles: geen toeristen, geen vluchten. TuiFly vliegt gelukkig in de winter nog twee tot drie keer per week, vanaf Pasen dagelijks.

Golfset huren

Het vervoeren van golftassen kan een dure aangelegenheid geworden. Van 60 tot 140 euro retour, en van 15 tot 25 kilo gewicht. Het wordt dus steeds populairder om de golftassen te huren op de plaats van bestemming, en dat kan al vanaf 35 euro voor een hele week. Afhankelijk van de bestemming gebeurt het afhalen op de luchthaven, maar de golfset kan ook naar het hotel gebracht worden. De keuze is behoorlijk ruim en de golfsets zijn vrijwel nieuw en in zeer goede staat. www.clubstohire.com heeft vestgingen op 23 locaties, de meeste in Spanje en Portugal, maar ook in Belek in Turkije, Marrakech en Cyprus. Een interessante formule voor wie een culturele rondreis wil combineren met golf, zijn de locaties in Thailand en Zuid Afrika.

Comments